Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Перед НМІУ на флагштоках замайорить п’ять різних прапорів

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Перед Національним музеєм історії України, в історичному серці Києва, на флагштоках замайорить п’ять прапорів – державний, кримськотатарський, прапор музею та реконструйовані прапори Сенчанської сотні Лубенського полку ХVIII ст. і Української народної республіки 1917-го року.

 

 

Ці прапори обрані завдяки опитуванню, яке НМІУ нещодавно проводив на офіційній сторінці у «Фейсбуку». В ньому взяли участь майже 200 осіб.

 

В опитуванні «Які прапори потрібно розмістити на флагштоках біля Національного музею історії України (Старокиївська гора, вул. Володимирська, 2)?» було вказано дев’ять варіантів: державний, червоно-чорний, ЄС, НАТО, прапор музею, кримськотатарський, історичні реконструкції українських прапорів, Збройних сил України, Національної Гвардії.

 

Генеральний директор НМІУ Тетяна Сосновська зазначила, що люди, які взяли участь в опитуванні, самі визначили пять прапорів, котрі хочуть бачити на Старокиївській горі, звідки походить Київська Русь.

«Ми не мали права на власний розсуд визначити прапори, які майорітимуть перед музеєм, у граді Кия. Нам важливо почути відвідувачів, заради яких ми працюємо. Люди висловили своє бажання і ми спільними зусиллями його реалізовуємо», – сказала Тетяна Сосновська. 

 

«Прапори на флагштоках матимуть розмір 1 м на 1,5 м. Найближчим часом вони прикрашатимуть територію Історичного музею, яка є улюбленим місцем відпочину для киян та гостей столиці. Наразі виготовлення прапорів замовили і з дня на день чекаємо на готові стяги, які стануть окрасою Старокиївської гори і спонукатимуть людей задуматися про їх походження», – додала заступниця гендиректора НМІУ Наталія Іванченко.

 

Спеціально для цього проекту співробітники НМІУ Ольга Каменєва та Михайло Колибенко розробили дизайн прапору музею, який відтепер стане символом Історичного музею.

 

Також у день підняття прапорів на фасаді НМІУ по обидва боки від входу майорітимуть синьо-жовтий прапор і прапор ЄС. 

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь