Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Чим вразив фестиваль Etnika, який пройшов на території музею

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Десятки майстрів та артистів надихали своєю творчістю тисячі відвідувачів під час фестивалю «Український бренд»: Etnika. Він пройшов 21 серпня на подвір’ї Національного музею історії України – МІСТ і був приурочений до 30-тої річниці незалежності країни.

Організували подію Міністерство культури та інформаційної політики України, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти за підтримки проекту Made in Ukraine та Офісу з розвитку креативних індустрій під патронатом світського порталу JetSetter.ua.

На фестивалі 40 майстрів представили 12 видів промислів, а саме: гутництво, килимарство, писанкарство, ковальство, лозоплетіння, гончарство, художню вишивку, деревообробку, виготовлення народних музичних інструментів, народний одяг, золотарство та малярство.

Захід мав потужну промокампанію з 12 зірковими амбасадорами для кожного промислу. Серед них – Саша Заріцька з гурту KAZKA, гурт Go-A, Аліна Паш, DZIDZIO, дизайнерки Катя Сільченко та Лілія Літковська, прима-балерина Національної опери України Катерина Кухар, олімпійська призерка Дар’я Білодід, телеведучі Катерина Осадча і Руслан Сенічкін.

Під час фестивалю можна було не лише придбати твори майстрів з різних куточків України, але й повчитися в них на майстер-класах. Також проходив концерт, на якому виступали співачки Міла Нітіч і Promsonya, гурт «Євшан Зілля», бандурист Ярослав Джусь і не лише. А щоб показати, наскільки сучасними є промисли з тисячолітньою історією, організатори створили зону прикладів інтеграції традиційних ремесел у роботи дизайнерів.

Голова Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти Галина Григоренко підкреслює: «Хотілося б, щоб сучасні люди сприймали народні художні промисли не як щось старомодне, архаїчне, забуте та покрите віковічним  пилом, а як те, що є актуальним і цікавим зараз. Це унікальні речі, ручна авторська робота та креативне осмислення давніх традицій. Вироби народних майстрів можуть використовуватись у повсякденному житті кожним з нас».

Для команди музею важливо, що на території МІСТ відбуваються такі події. Адже фестиваль «Етніка» унаочнює тяглість традицій та історії. Якщо ви теж хочете влаштувати публічний захід на території Національного музею історії України або в його стінах, про умови партнерства можна дізнатися за посиланням. Також свої пропозиції можете надсилати за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

   

ФОТОЗВІТ

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь