Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Понад 140 музикантів і сотні слухачів: як на території музею представляли нові українські увертюри

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

19 серпня на галявині біля Національного музею історії України – МІСТ усі охочі могли відвідати масштабний концерт-фінал композиторського конкурсу «Українська концертна увертюра» від благодійного фонду «Відкрита музика міста». Під час концерту відбулося нагородження трійки лауреатів та прем’єра їхніх увертюр у виконанні Національного симфонічного оркестру України під орудою диригента Володимира Сіренка. На сцені виступали понад 140 музикантів, яким аплодували сотні слухачів.

Всеукраїнський композиторський конкурс «Українська концертна увертюра» стартував наприкінці 2020 року і був приурочений до 30 років незалежності країни. Ініціативу підтримали юридична фірма ASTERS та світський портал JetSetter.ua. Мета конкурсу – розкрити музичний потенціал України та створити увертюру, яку можна використовувати під час урочистих офіційних подій. Заявки на участь подали понад 40 авторів, проте на оцінку журі потрапили 35 творів.

До складу почесного журі увійшли авторитетні українські музиканти на чолі з композитором Євгеном Станковичем. Організатори підкреслюють, що жоден із членів журі не здогадувався, чию увертюру він оцінював, адже всі партитури були анонімними і мали лише порядкові номери.

Лауреатами конкурсу стали: Олександр Шимко (третє місце), Володимир Рунчак (друге місце) та Богдан Кривопуст (перше місце). Їхні увертюри прозвучали під час святкового концерту. Публіка також почула музику українських та світових композиторів і співи Національної заслуженої академічної капели «ДУМКА». Твір-переможець кожен охочий може прослухати за посиланням.

Команда музею радо підтримує такі культурні події, цього року ми співпрацюємо з фондом «Відкрита музика міста» вже вчетверте. Якщо ви теж хочете влаштувати публічний захід на території МІСТ або в його стінах, про умови партнерства можна дізнатися за посиланням. Також свої пропозиції можете надсилати за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Фото надані благодійним фондом «Відкрита музика міста»

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь