Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Вчитися ніколи не пізно. В НМІУ українські та німецькі експерти з освіти дорослих ділилися досвідом

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Осмислити роль освіти дорослих у переломні часи намагалися українські та німецькі експерти в межах «Тижнів Німеччини в Україні». Лейтмотивом цьогорічних Тижнів є 30 років від падіння Берлінського муру.

У середу, 6 листопада, в Національному музеї історії України відкрилася виставка-презентація та панельна дискусія «Освіта дорослих в переломні часи: німецько-український досвід».

Під час панельної дискусії учасники обговорили внесок німецьких народних університетів та українських провайдерів неформальної освіти для дорослих у просуванні та зміцненні демократії, верховенства права та громадянської активності, а також провели паралелі в усвідомленні минулого через освіту дорослих.

Катаріна Шаупп-Карманн – очільниця відділу культури, освіти та національних меншин Посольства Німеччини в Києві – зазначила, що хоч від часу падіння Берлінського муру минуло вже 30 років, проте досі ця подія відображається на сьогоденні німецького суспільства.

Беттіна Бранд – регіональна директорка Представництва DVV International – подякувала, що НМІУ прийняв у своїх стінах учасників дискусії, а також надав приміщення для виставки, яка є доступною для всіх відвідувачів музею.

Вітаючи учасників дискусії, генеральна директорка НМІУ Тетяна Сосновська подякувала організаторам за вибір музейного простору для обговорення важливої проблематики: «Ми з вами є колегами, тому що робимо спільну справу. Наш музей є методичним центром для всіх музеїв України, і ми розуміємо важливість поширення німецького досвіду серед українських колег».

Генеральна директорка НМІУ також зазначила, що українські музеї перейняли принципи роботи європейських музейних установ: «Приємно, коли перед німецькими музеями бачимо юрби школярів. Це не тільки культурно виховує, але й об’єднує молоде покоління у спільноту, яка вчиться спільно мандрувати задля засвоєння досвіду попередніх поколінь. А водночас у музеях Німеччини проводять лекції та навчання для літніх людей. Гасло нашого музею – працювати задля відвідувачів. Після падіння Берлінського муру німецькі музейники розмірковували, як говорити з людьми про історію. Їхній досвід запозичили українські колеги, і тепер ми працюємо за спільними принципами – надаємо повний доступ до інформації, щоб людина вільно зробила свій висновок про історичний шлях нашої країни».

На четвертому поверсі НМІУ відвідувачі оглянули виставку фоторобіт, присвячену ролі німецького та українського громадянського суспільства в переломних подіях, темі свободи, демократії, верховенства права, громадянської активності, подолання кордонів, а також осмислення минулого через освіту для дорослих. Ці роботи покликані ближче познайомити населення України з такою історичною подією як падіння муру та її значенням для Німеччини і Європи.

На відкритті фотовиставки та панельній дискусії досвідом ділилися експерти у сфері освіти та навчання дорослих із Німеччини: доктор Ральф Еглер – директор Народного університету земельного округу Лейпциг, Ольга Фітцтум – директорка Народного університету району Ваймарер-ланд, Сільвія Кренке – виконавча директорка Тюрингської асоціації народних університетів.

Заходи організовані Українською асоціацією освіти дорослих в партнерстві з Представництвом DVV International в Україні за підтримки Посольства Німеччини в Києві. Вони відбулися в межах «Тижнів Німеччини в Україні», що тривають від 25 жовтня до 9 листопада цього року. Його організували Українська асоціація освіти дорослих за підтримки представництва DVV International в Україні, Білорусі та Молдові. ФОТОЗВІТ

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь