Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Цікава історія ОУН під поглядом «живого» Коновальця на екскурсії вихідного дня «Зродились ми великої години

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

ФОТОЗВІТ

 

Історія національно-визвольного руху українців у ХХ ст. небайдужа широкому колу наших відвідувачів. Виставки, екскурсії та лекції на цю тему користуються незмінною популярністю. Екскурсія вихідного дня виставкою до 90-ліття створення ОУН «Зродились ми великої години», в якій ідеться про ранній період діяльності Організації українських націоналістів, у суботу, 23 лютого, відбулася у жіночому товаристві. Як виявляється, українські жінки цікавляться воєнною історією аж ніяк не менше чоловіків!

Проводила екскурсію співкуратор виставки, науковий співробітник відділу історії України ХХ ст. Аліна Понипаляк. Розповідь молодого науковця була емоційною, з багатьма цікавими фактами й деталями про історію ОУН та життя її видатних діячів. Голова Проводу ОУН Євген Коновалець, крайовий провідник ОУН Юліан Головінський та інші постали перед відвідувачами, як живі люди, а не забронзовілі ідоли.

Кожна вітрина виставки розповідає про певний період діяльності Організації українських націоналістів – від становлення до розбудови потужної мережі. Особливий акцент в екскурсії Аліна Понипаляк зробила на першому зборі організації, адже він мав вирішальну роль: саме на ньому головою Проводу ОУН було обрано полковника Євгена Коновальця та була окреслена мета організації – здобуття самостійної української держави.

Особисті речі, листи засновників ОУН, вінчальне свідоцтво та особистий записник Євгена Коновальця, рукопис гімну ОУН «Зродились ми великої години» – всі ці автентичні експонати слугували тлом для оповіді історика. А фігура Євгена Коновальця, що споглядає з узвишшя експозиції, додавала екскурсії ефекту присутності видатного українця.

По завершенню екскурсії сестри Олена і Марія поділилися своїми враженнями: «Нам дуже сподобались екскурсія і музей загалом. Сподобалось, що ми почули не тільки сухі історичні факти, а й різні цікавинки. Ми вирішили прийти саме на цю екскурсію, бо вважаємо історію ОУН важливою сторінкою історії нашої держави. Наш дідусь воював в УПА, він багато нам розповідав, і тепер ми хочемо поглибити свої знання про те, як боролись українці за незалежність у ХХ столітті».

До речі, відвідати екскурсію виставкою до 90-ліття створення ОУН «Зродились ми великої години» можна 2 березня. Зверніть увагу, це остання нагода – експонування завершується вже 4 березня!

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь