Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Музей працює на висоті – відгуки відвідувачів НМІУ суботнього дня

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

У вихідні дні в музеї збираються любителі цікавого й інтелектуально наповненого дозвілля. В суботу та неділю в НМІУ відбувається багато заходів, серед них популярні екскурсії вихідного дня, лекції проекту ЛІКБЕЗ та науковців музею, дитячі програми тощо.

Цієї суботи поціновувачі української історії зібралися послухати екскурсію вихідного дня про добу козаччини «Ще як були ми козаками». Олексій Савченко – старший науковий співробітник відділу пізньосередньовічної, ранньомодерної та нової історії України розповів про зародження й розквіт українського козацтва, про побут і військові здобутки козаків, про визначних гетьманів – засновника Запорізької Січі Дмитра «Байду» Вишневецького, Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького та інших.

022

Тлом для розповіді Олексія Савченка слугувала зала № 11 Національного музею історії України «Україна у XVIIстолітті», де представлено автентичні експонати цієї доби, зокрема козацька зброя, литаври, хрест Петра Сагайдачного, шапка, яка за легендою належала Богдану Хмельницькому.

Мало відомі факти біографії, цікаві моменти історичних перипетій козацької доби захопили відвідувачів екскурсії. Зокрема, своїми позитивними враженнями поділився Ігор – відвідувач НМІУ з Київщини.

032

 

«Я не був у музеї близько 20 років, і хоча я ще не оглянув всієї експозиції, можу вже зараз сказати: музей працює на висоті. Я цікавлюся історією, деякі факти я для себе освіжив, деякі примусили мене замислитися. Загалом у мене прекрасне враження», – каже Ігор.

Чимало сімей приходять у музей у повному складі, разом із дітьми. Як от Олексій, Лілія та їхні діти Микита і Софія. Як виявилося, сім’я вперше прийшла в Національний музей історії України. Щоб ознайомитися із експозицією і зацікавити дітей історією, батьки замовили оглядову екскурсію, яку для них провів науковий співробітник відділу історії незалежної України Роман Гондз.

«Надзвичайно змістовна екскурсія. За годину ми пройшли через усі епохи: від найбільш давніх часів до сучасності. Побачили цікаві експонати, почули нові факти з історії України. Нам дуже сподобалось», – зазначила Лілія.

 

DSC 9761

 

«Ми переїхали в Київ із Донецька, – розповідає Олексій, – і для нас сьогоднішня екскурсія, а також наповнення музею є дуже зворушливим. Ви показуєте суть, душу нашого народу, його непросту історичну долю. Ми побачили й почули, як Україна неодноразово намагалась позбутись чужинського іга. Сподіваємось, зараз, в ХХІ столітті, нам це нарешті вдасться остаточно. І все у нас буде добре».

Олексій також відзначив професійність екскурсовода і наостанок попросив зробити фото на пам’ять разом із Романом в експозиції музею.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь