Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Пам’яті Богдана Ханенка

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

ФОТОЗВІТ

 

20 січня 2019 року відвідувачі Музею історичних коштовностей України прослухали авторську екскурсію Юрія Полідовича. Провідний науковий співробітник МІКУ присвятив її 170-річчю від дня народження відомого колекціонера й мецената Богдана Івановича Ханенка.

У першій частині лекції гості музею дізналися про життєвий шлях відомого колекціонера і мецената, про його родину. А насамперед – про дружину Варвару Ніколівну та сім?ю Терещенків, з якої вона походила. Друга частина заходу відбувалася в залах МІКУ. Дослідник ознайомив відвідувачів із предметами, які можна побачити в експозиції завдяки зусиллям та жертовності Богдана Івановича та Варвари Ніколівни Ханенків. Гостей музею зацікавили коштовні прикраси одягу, кінської вузди, зброї та посуду зі скіфських курганів. Юрій Полідович захопливо оповів про гуннський кинджал, предмети з відомого Мартинівського скарбу, озброєння руського дружинника-варяга. Затамувавши подих, відвідувачі оглядали коштовні прикраси давньоруської княжни, бухарські кинджали, французьку табакерку, німецький та австрійський срібний посуд та слухали розповідь про ці речі. Екскурсія була надзвичайно цікавою, тож півтори години, поки вона тривала, минули непомітно.

У своїх відгуках гості музею відзначили професійну за формою і змістом подачу інформації про Богдана Ханенка та його колекцію. Наприклад, Ірина Козлова поділилася враженнями: «В захваті від екскурсії Юрія Полідовича. Буду рекомендувати її всім знайомим. Цікавою була і теоретична частина, що передувала коментарям до експонатів колекції Ханенків. Вражаючі знання Юрія Полідовича про представлені експонати. Велика подяка!»

Ще дві відвідувачки екскурсії в МІКУ, Т. Тарасова та І. Андріанова, відзначили у книзі відгуків: «Із величезним задоволенням відвідали музей та прослухали лекцію Юрія Полідовича. Україна багата скарбами – матеріальними та людськими».

 

Сторінка події на Facebook

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь