Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Українці: впливи Сходу і Заходу

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Екскурсія вихідного дня «Україна між Сходом і Заходом» у Національному музеї історії України сонячного зимового дня 19 січня зацікавила поціновувачів української минувшини.

Олексій Савченко, науковий співробітник відділу пізньосередньовічної, ранньомодерної та нової історії України, розповів про XIVXVII століття – складний, але водночас яскравий період нашої історії. Тоді українські землі перебували на “Великому кордоні” – межі, де перетиналися різні ландшафти, господарські уклади й цивілізації. Олексій Савченко пояснив, чому це стало ключовим фактором у політичних процесах, економіці, культурі та етногенезі українського народу.

Окремо історик зупинився на формуванні окремого стану – козацтва, та його місці в політичній системі Речі Посполитої. Завдяки експонатам музею науковець показав, що українці переймали традиції як західної, так і східної культури. Переконливішими аргументи історика зробила демонстрація рідкісних музейних пам’яток, зокрема сідла кульбаки, порохівниці з черепахового панцира.

В суботу на екскурсію до НМІУ завітала родина киян із дітьми. Старша донька навчається в шостому класі. Батьки прийшли до НМІУ з надією, що, оглянувши музейні раритети та почувши розповідь фахівця, школярка поповнить свої знання з історії України. Виявилося, що багато нового для себе під час екскурсії відкрили для себе й вони самі. Найбільше зацікавили наймолодшого відвідувача іграшки-свищики в музейній вітрині. Старша донька дала аргументовані відповіді на запитання екскурсовода, наприклад, про особливості застосування рицарської зброї. Відвідувачі зауважили, що подача історичного матеріалу була цікавою як для них, так і для дітей.

021

Нагадуємо, що екскурсія вихідного дня відбувається в музеї щосуботи та щонеділі о 13:00. Це чудова нагода з користю відпочити на вихідних, відвідати музей та дізнатися нові цікавинки з історії України.

Цього тижня скористайтеся нагодою відвідати в Національному музеї історії України такі екскурсії вихідного дня:

- 26 січня, субота – екскурсія «Від Незалежності до Незалежності»,проводить провідний науковий співробітник відділу історії України ХХ століття Богдан Скопненко. Початок о 13.00;

- 27 січня, неділя – екскурсія«Дивосвіт Трипілля»,проводить завідувач відділу найдавнішої та середньовічної історії України Марина Стрельник. Початок о 13.00.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь