Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Школа музейних лідерів. День третій. Враження від НМІУ: «У вашому музеї стільки молодих співробітників!»

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Троцюк.jpg

Ванда Троцюк, історик за фахом, аспірантка Національної академії керівних кадрів культури і мистецтва, планує використає набутий у Школі досвід уже найближчим часом.
«Нашій Академії у 2020 році виповниться 50 років від заснування. Викладачі хочуть створити музейну кімнату, зараз чекаємо на приміщення, в якому треба сформувати експозицію, підготувати оформлення, потім розповісти про новий музей. Тому нам пригодиться і досвід з музейної промоції, і з облаштування музейного простору, і поради про створення «музею з нуля», – говорить Ванда.

 

Провозін.jpgОлександра Провозін, Музей міста (Львів), про третій день Школи музейних лідерів:

«Лекція Сергія Бобака була побудована в ефектний спосіб і вийшла дуже надихаючою. В музейній практиці, якщо трапиться нагода вклинитися у процес оформлення музейного простору, варто використати поради дизайнера».

 

Сторожик.jpg

Олена Сторожик, магістрантка Харківської державної академії культури за спеціальністю «музеєзнавство та пам’яткознавство», єдина зі свого вузу пройшла конкурсний відбір Школи.

«Найкраще можна зрозуміти музейну практику, коли особисто почуєш, як люди діляться своїм досвідом. Тому участь в Школі є дуже важливою для мене. У нашому вузі пишуть курсові і дипломні роботи про музейний дизайн. Сьогодні від Сергія Бобака і вчора від Павла Гудімова ми отримали цінний досвід, як грамотно облаштувати експозицію, як створити цікаві візуальні рішення і застосувати такий підхід, щоб до музею приходили люди», – ділиться враженнями харків’янка.

«У вашому музеї стільки молодих співробітників! Я зайшла, оглянулася, і була вражена, що і тут і там – всюди молоді кадри, привітні усміхнені люди. Це чудово! – не приховує емоцій Олена. –На жаль, у нас в Харкові такого не побачиш».

На думку Олени Сторожик, музейна спільнота є дуже консервативною, тому молоді фахівці довго в музеях не затримуються: «Музеї працюють за усталеною практикою. Є експозиція, є стенди, є плакати. І мало що знінюється з плином часу. Тому молоді люди не бачать в музейних установах ані можливості проявити себе, ані перспективи».
Запам’яталася Олені лекція генерального директора НМІУ Тетяни Сосновської. «Досвід керівника музею – про таке дізнаєшся не щодня. Особливо цікаво було послухати про розбудову стосунків між керівником і колективом, як розвинути в собі лідерські якості, як зберегти в колективі здорову атмосферу. Менше ніж через рік я закінчу вуз і мені знадобиться цей досвід», – переконана Олена.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь