Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Школа музейних лідерів стартує в Національному музеї історії України

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

20 вересня 2018 року в Національному музеї історії України презентували першу в Україні Школу музейних лідерів, створену за підтримки Українського культурного фонду. Це унікальний в Україні освітній проект для молодих спеціалістів, які працюють в музейній справі, студентів профільних факультетів та журналістів, які цікавляться культурою і пишуть про музеї.

У прес-конференції з нагоди старту Школи музейних лідерів взяли участь генеральний директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська, історик Олександр Алфьоров, директор ВГО «Не будь байдужим!» Оксана Левкова та голова ГО «Культурна асамблея» Олена Салата.

Учасники прес-конференції наголосили на потребі якісних змін у музейній сфері України та упровадженні новітніх методів, що допоможуть зацікавити молоде покоління українців відвідувати музеї.

Генеральний директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська повідомила про задум змінити парадигму музейної справи України завдяки навчанню молодого покоління музейників, журналістів, фахівців у сфері культурної спадщини.

«Суспільство давно вже чекає появи нових сил, і Школа музейних лідерів додасть наснаги і впевненості молодим лідерам музейної справи, що прагнуть реалізувати власні цікаві плани й задуми. Причому цей освітній проект формуватиме не лише професійну, а й інтелектуальну еліту українського суспільства», – зауважила директор НМІУ.

Школа музейних лідерів складатиметься з трьох п’ятиденних панелей. Перша присвячуватиметься спілкуванню учасників школи з українськими фахівцями медіапростору, піару, музейного дизайну тощо. Лекції будуть перемежовуватися із практичними завданнями. На другій панелі вивчатиметься міжнародний досвід музейної сфери, нові напрямки й тенденції світового музейництва. На ній заплановано виступи фахівців із іноземних музеїв. На третій сесії слухачів Школи буде залучено до побудови трьох виставок у Національному музеї історії України. Наприкінці цієї панелі кожна група обере свого лідера, який поїде у Краків на тижневе стажування в обрані ним музеї.

Планується, що Школа музейних лідерів працюватиме щопівроку.

 

Деталі та аплікаційна форма для претендентів на участь у Школі музейних лідерів

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь