Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Волонтери допомогли музею з підготовкою виставки до Дня українського добровольця

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

В Національному музеї історії України триває підготовка до виставки про українських воїнів-добровольців сучасної російсько-української війни. Виставка, що відкриється 14 березня 2018 року, до Дня українського добровольця (цей День був встановлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України "з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань..."), наразі має й таку ж робочу назву "14 березня - День українського добровольця". Зараз працівники музею активно займаються збором експонатів для майбутньої виставки. З цією метою вони звертаються як до самих воїнів-добровольців, так і до їхніх родин і близьких, волонтерів армії й неодмінно отримують у відповідь розуміння й допомогу в підготовці цієї надзвичайно актуальної для суспільства експозиції.

Наприклад, волонтери Павло Малишев, Юрій Романенко, Тарас Ткаченко, Дмитро Жмайло передали музею для проведення виставки маскувальні сітки, ящики від боєприпасів. використані РПГ, аптечки, з фронту, використані боєприпаси для РПГ та стрілецької зброї. Найбільшу цінність становлять бойові нагороди, що їх отримали воїни-добровольці, і які теж будуть продемонстровані на виставці. Крім того, на постійне зберігання музей отримав від волонтерів шеврони й прапори добровольчих військових формувань. Вдячні співробітники НМІУ провели для волонтерів екскурсію новою виставкою "Символ твоєї свободи: 100 років Державного герба України", що демонструє унікальні пам'ятки з історії української державної символіки, а також археологічною експозицією музею.

Тож поки робота з підготовки виставки до Дня українського добровольця триває, проте вже зараз можна сказати, що вона буде справді унікальною в своєму роді в Україні. Як за широтою охоплення сучасного добровольчого руху, так і за своїм рівнем, професіоналізмом виконання, адже виставку готує головний історичний музей країни.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь