Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Сумуємо і пам’ятаємо Володимира Михайловича Хардаєва

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Пішов за небокрай… Залишив нам печаль…
Бо ми його любили і не могли уявити, що може таке трапитись…

 

Більше 40 років тому Володимир Хардаєв прийшов до Музею історичних коштовностей України. Розумний, ерудований, жартівливий, вихований, ввічливий, щирий і доброзичливий – таким він запам?ятався колегам і відвідувачам. З роками образ Володимира Хардаєва доповнили серйозність, старанність, глибоке і вдумливе ставлення до вивчення проблеми. А ще любов до музею, до славної нашої «скарбниці». Не абстрактна, а цілком конкретна, відчутна – до експонатів та до людей, які їх зберігають і вивчають.

Володимир Михайлович працював екскурсоводом, науковим співробітником у відділі історії ювелірного мистецтва, а згодом обіймав посаду завідувача науково-експозиційного відділу історії ювелірного мистецтва. Як багато ним було зроблено: виставки в Україні й за кордоном, каталоги, конференції, збірники, альбоми. Завдяки Володимиру Михайловичу всі працювали натхненно і з повною віддачею.

Останні ж два роки Володимир Хардаєв взяв на себе нелегку ношу – керування роботою колективу Музею історичних коштовностей України. Відома істина – робота з людьми є найважчою. Але завідувач Музею з честю виходив з будь-яких ситуацій: не допускав конфліктів, напружених ситуацій, бо свідомий був того, що в музеї хороші спеціалісти, самодостатні особистості. До всіх він ставився з повагою, і тому в колективі завжди була хороша атмосфера… Володимир Михайлович був вимогливим, проте умів і допомогти, і розрадити, і розвеселити… Залишились плани та мрії про те, яким стане наш Музей за деякий час.

Як важко писати про таку чудову людину в минулому часі… Але відома істина: людина живе, поки її пам’ятають. Ми, співробітники Національного музею історії України, висловлюючи якнайщиріші співчуття рідним і близьким, будемо завжди пам’ятати доброго і мудрого Володимира Михайловича Хардаєва.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь