Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Виставка сучасного ювелірного мистецтва «Тендітна мить торкає вічність» у Музеї історичних коштовностей діятиме до 21 січня

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

ФОТО З ВІДКРИТТЯ

Музей історичних коштовностей України (філія Національного музею історії України) вперше з 2006 року відкрив виставку сучасного українського ювелірного мистецтва «Тендітна мить торкає вічність», на якій 18 майстрів зі всієї України представили 44 роботи на квіткову тематику.

Відкриття виставки розпочалося із дефіле дівчат із модельної агенції Katrin models у вінках від бренду Pidlipska, розкішних сукнях ТМ Golda та авторських прикрасах від Irina Sergienko STYLE та Lyubov Varava.

На виставці у двох вітринах красуються орхідеї, жоржини, волошки, хризантеми, дзвіночки, мальви, квітка гінкго білоба, якій 200 млн років, казкові квіти та символи різних країн світу, як-от японська троянда чи квітка Сахари.

«Будь-який витвір мистецтва – це спосіб осмислення навколишнього світу. Перевагою ювелірного мистецтва є те, що твори переживають не лише творців, а й цілі покоління і народи. Наш музей цьому підтвердження. За творами ювелірного мистецтва наші науковці вивчають спосіб мислення давніх людей: у що вони вірили, кому молилися, як жили. На виставку «Тендітна мить торкає вічність» запрошую подивитися не з боку минулого, а з огляду майбутнього. Уявімо себе нашими нащадками, що вони думатимуть про ці твори та людей, які жили у 2017 році. Перш за все, майбітні покоління зрозуміють, що у 2017 році люди любили квіти, як це було з давніх-давен», – під час відкриття виставки «Тендітна мить торкає вічність» у Музеї історичних коштовностей України (МІКУ) сказала куратор виставки, старший науковий співробітник МІКУ Ірина Удовиченко.

Учасники виставки – кияни Віталій Хоменко, Юрій Оровецький, Олена Ястреб, Володимир Балибердін, Олександра Барбалат, Максим Столяр, родина Паламарчуків (чоловік і дружина Борис і Ярослава), Маргарита Квіткова, Оксана Якимова, Світлана Лазоряк, Ірина Карпова, а також Майя Котельницька (Львів), Айдер Асанов (Бахчисарай) Тетяна Калюжна (Донецьк-Київ), Олександр Венгер (Одеса), брати Кочути – Юрій і Роман, Ігор (Ужгород), Ярослава Келлерманн (Полтава), українсько-грузинська фірма Lavichuza Enamel, яку заснувало подружжя Вікторія та Лаша.

Дизайнер ювелірних виробів Тетяна Калюжна розповіла про унікальність України, в надрах землі якої народжується цінне каміння – матеріали для ексклюзивних прикрас. Саме завдяки багатій українській землі майстрині вдалося створити три каблучки, які об’єднують Україну. Їх прикрашають орхідеї з каміння, знайденого в різних куточках України: бурштин – із Заходу, цитрин – із Центру, вугілля – зі Сходу.

Борис Паламарчук із дружиною, майстром-емальєром Ярославою багато років мріяли вийти на такий рівень майстерності, щоб бути представленими в найголовнішій скарбниці України – Музеї історичних коштовностей України. На знак подяки за організацію виставки вони подарували у фонд Музею хрест зі срібла з позолотою в техніці гаряча емаль. «Сподіваємося, в Музеї історичних коштовностей України колись з?явиться у постійній експозиції вітрина сучасних майстрів», – додав Борис Паламарчук.

Олена Ястреб також подякувала організаторам за виставку. «Таким чином Музеєм історичних коштовностей України зацікавиться молоде покоління, приходитимуть нові люди. Я сама була дуже здивована ювелірними роботами, які тут зберігаються», – сказала Олена Ястреб і закликала відвідати виставку «Тендітна мить торкає вічність» та ознайомитися із сучасним ювелірним мистецтвом у контексті історії.

Виставка «Тендітна мить торкає вічність» триватиме до 21 січня 2017 року в Музеї історичних коштовностей України (філія НМІУ) на вул. Лаврській, 9, корпус 12 (територія Києво-Печерської лаври). Телефон (044) 280 13 96.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь