Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Семінар-практикум для вчителів історії «Як викладати тему Голодомору» провели в НМІУ

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Семінар-практикум для вчителів історії «Як викладати тему Голодомору» провели 8 листопада працівники НМІУ Леся Онишко та Ярослава Музиченко для 30-ти учителів історії та правознавства шкіл міста Києва, що є слухачами курсів підвищення кваліфікації Інституту післядипломної освіти Київського університету ім. Б. Грінченка. Учителі пройшли тематичним маршрутом «Хліб в український історії» - екскурсію їм провів к.і.н., завідувач відділу історії України ХХ століття Олександр Іщук. Також педагоги послухали лекцію з мультимедійною презентацією про причини та історію Голодомору, яку прочитала к.і.н., вчений секретар НМІУ Леся Онишко. Після цього Олександр Іщук ознайомив викладачів історії з результатами новітніх досліджень в архівах України, про масиви історичних джерел про Голодомор, що зберігаються в різних архівних установах, часом ще не досліджені.

Опісля працівники НМІУ запропонували педагогам на деякий час стати «учнями» і на імпровізованому інтерактивному уроці повчитися аналізувати різні джерела інформації про Голодомор – архівні документи, тогочасну радянську пресу, спогади очевидців, фото та ін. «Учні» працювали активно і результатами своєї праці поділилися з усіма. У ході обговорення дійшли висновку, що викладання теми Голодомору потрібно робити наголос на морально-етичних проблемах, поєднувати цю тему з сьогоденням, адже проблема маніпулювання свідомістю, пропаганди, «мови ненависті» та голоду у світі ще не подолана.

На завершення педагогів поінформували про програми НМІУ для вчителів історії, зокрема, про постійно діючий семінар-практикум «Майстерня педагога-історика» та експериментальну програму «Урок історії в музеї».

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь