Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Латвійські музейники готові підтримати українських колег

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Агресія Росії спрямована не тільки проти мирних українців, а й проти нашої культурної спадщини. Цю загрозу розуміють музейники з різних країн, які прагнуть допомогти колегам з України. Публікуємо новий лист підтримки від Латвійської асоціації музеїв. Версію англійською мовою можна прочитати нижче. Дякуємо колегам за готовність допомогти!

***

Вітаю!

Пишу вам від імені Латвійської асоціації музеїв.

Латвійська асоціація музеїв (LMA), яка об’єднує 120 латвійських музеїв та об’єктів культурної спадщини, рішуче засуджує напад Росії на Україну. Організація приєднується до звернення, опублікованого Міжнародною радою музеїв (ICOM), в якому висловлюється підтримка українським музейникам та фахівцям у сфері культурної спадщини: Також LMA підтримує цю заяву:

LMA виступає проти агресії та загрози, яку вона становить для культурної спадщини та тих, хто її охороняє, зокрема для музейних фахівців. Як і ICOM, ми стурбовані ризиками, які створює збройний конфлікт для професіоналів музейної сфери в Україні, зокрема для їхньої безпеки. Ми стурбовані загрозою культурній спадщині та здатності її захищати.

Від імені правління LMA я хочу запитати, яку підтримку Латвійська асоціація музеїв, її члени та музейні співробітники можуть надати українським музейникам? У наших думках ми з Україною, з її музейними фахівцями. Якщо ми можемо вам допомогти, будь ласка, повідомте нам про це. Ми з вами і ми підтримаємо вас, якщо це можливо! Будьте сильними в цей час!

Слава Україні!

З найкращими думками,

Зане Ґрінвальде,

голова Латвійської асоціації музеїв

***

Good afternoon!

I’m writing to you behalf of the Latvian Museums Association

The Latvian Museums Association (LMA), which unites 120 Latvian museums and cultural heritage sites, strongly condemns Russia's attack on Ukraine and joins the letter published by the International Council of Museums (ICOM) in expressing support for Ukrainian museum and cultural heritage professionals: and also to this statement:

The LMA opposes aggression and the threat it poses to cultural heritage and its custodians, including museum professionals. Like ICOM, we are concerned about the risks posed by armed conflict to museum professionals in Ukraine, their security, the threat to cultural heritage, and the ability to protect heritage values.

On behalf of the LMA Board, I would like to ask how the Latvian Museum Association, its members, museum professionals can provide support to Ukrainian museum professionals? In our thoughts, we are with Ukraine, with professionals of Ukraine museums and if we can help you, please, let us know. We are with You and we support you, if it’s possible! Stay strong during this time!

Слава Україні!

With best thoughts.

Zane Grīnvalde

Head on Latvian Museums Association

Колаж на заставці Катерини Бруєвич

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь