Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

«Ми поруч і готові допомогти»: польські та молдовські археологи та музейники підтримали Україну

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Національний музей історії України продовжує отримувати свідчення підтримки від іноземних колег. Наводимо листи з Польщі та Молдови зі зверненням до українських археологів та музейників. Ми щиро вдячні всім, хто солідарний з нами в цій боротьбі проти російського агресора. Єднаємось задля перемоги!

Шановні друзі, українські друзі!
У цей важкий момент від імені всього Інституту я хотів висловити нашу глибоку солідарність з українськими археологами та всім українським народом. Оскільки ми працювали разом у минулому, ми стоїмо пліч-о-пліч з вами і сьогодні. Немає слів, щоб засудити акт агресії проти Вільної України. Я хочу запевнити вас у нашій солідарності протягом цього періоду.

Також пропоную організувати практичну підтримку для нужденних колег. Я прошу всіх наших українських партнерів інформувати безпосередньо мене або ваших польських партнерів про поточні потреби. Ми виконаємо ті, які зможемо реалізувати в межах ресурсів нашого Інституту, а решту передамо, за нашою рекомендацією, до відповідних установ Республіки Польща.
Ви не самотні!

Директор Інституту археології та етнології Польської академії наук,
професор Маріан Рембковскі

Шановний директоре Федоре Андрощук!
Ми шоковані подіями в Україні. Ми запевняємо вас, що ми солідарні з Україною. Якщо музей або співробітники потребують нашої допомоги, будь ласка, повідомте нам про це. Ми зробимо все можливе, щоб допомогти вам.
Ми з вами!

Професор Войцех Фальковський,
директор Королівського замку у Варшаві

Дорогі колеги та друзі,
Ми ніколи не уявляли, що може настати такий час. Ми не могли уявити, що розум і здоровий глузд стануть настільки віддаленими від людських цінностей, і навіть в найстрашнішому сні ми не припускали, що війна затьмарить мирне небо України. Ми проживаємо разом з вами жорстокість та агресію, яких ви зазнали, і глибокий біль втрат. Кожен постріл, кожен вибух сильно відбивається в наших серцях, і кожна смерть розриває наші скорботні душі. Наше обурення стосовно путінської агресії не має меж...
У той же час ми захоплюємося вашою єдністю, яку ви проявляєте в ці дні, гідністю, яка стала визначальною для всього українського народу, і стійкістю, яка дає вам можливість не допустити посилення дій, які ставлять під загрозу саме існування людства!
Наші дорогі колеги і друзі, чиніть опір і залишайтеся в живих! Ми поруч з вами, підтримуємо вас і готові допомогти всім, чим в змозі.
Слава Україні!

Від археологічної гільдії Республіки Молдова підписують:
Октавіан Мунтяну, від археологів Державного педагогічного університету імені Йона Крянге
Aурел Заноч, від археологів Державного університету Молдови
Єуген Сава, від археологів Національного музею історії Молдови
Влад Ворник, від археологів Національного археологічного агентства Молдови

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь