Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

На території музею презентували виставку, яка має допомогти тим, хто зазнав насилля

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Із 25 до 29 листопада на території Національного музею історії України – МІСТ кожен охочий зможе побачити інформаційний артпроєкт «Це не гра». Виставку відкрили до Міжнародного дня протидії насильству щодо жінок.

Автори зобразили різні форми насильства – фізичне, сексуальне, психологічне, економічне, у вигляді комп’ютерної гри. Це має підкреслити розмиття меж віртуального та реального світів. Сюжети унаочнюють те, що, на відміну від гри, в реальному житті акт насильства не відіграти назад, а його наслідки – не видалити, щоб розпочати все знову.

1106785608756.jpg

Організатори артпроєкту – українське представництво міжнародної організації «White Ribbon» («Біла Стрічка») у партнерстві з Фондом Тетяни Рамус. Ініціативу підтримали Міністерство культури та інформаційної політики України та Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні. Конструкції для розміщення проєкту надав Національний музей Революції Гідності.

130785875.jpg

Посол доброї волі фонду «Біла Стрічка» в Україні Тетяна Рамус підкреслила: «Ми прагнемо звернути увагу жінок на те, що тему насильства не можна замовчувати. На жаль, ті, хто зазнав насилля, не завжди знаходять внутрішні сили прийняти його факт щодо себе. Можливо, сцени на постерах здаватимуться деяким глядачам знайомими, бо в них ті впізнаватимуть себе чи когось зі своїх близьких. І це змотивує їх не мовчати».

12-9789798.jpg

Ще одне завдання проєкту «Це не гра» – спонукати до дій. На виставці є посилання на перший мобільний застосунок «WhiteRibbonUA» – персональну «службу безпеки», розроблену для захисту жінок та дітей від домашнього насильства. В додатку містяться ресурси, необхідні для допомоги, він дає змогу повідомляти в разі небезпеки про надзвичайні ситуації поліції або екстреним службам. Програму можна завантажити з AppStore aбо Google Play на будь-який смартфон незалежно від стану оновлення програмного забезпечення.

«На жаль, проблема насильства над жінками в сучасному світі все ще дуже велика. Звернути увагу на її масштаби та надати всі можливості для захисту постраждалих – місія кожної цивілізованої демократичної країни. Такі інформаційні виставки дозволяють підвищувати обізнаність суспільства з темою, а саме – щодо того, які види насильства існують, куди можна звернутися по допомогу. І, найголовніше, такі проєкти дозволяють усвідомити, що ти не наодинці і підтримка є», – зазначив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.

Для команди МІСТ важливо підтримувати події, що порушують такі гострі теми. Якщо ви теж хочете влаштувати публічний захід на території Національного музею історії України або в його стінах, про умови партнерства можна . Також можете надсилати свої пропозиції за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Оглянути проєкт «Це не гра» можна на території біля будівлі МІСТ (вулиця Володимирська, 2) до 29 листопада.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь