Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Яскравий калейдоскоп подій другого дня Rockit!Weekend! в НМІУ

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Про нове покоління розповіли під час музейного лекторію

На непрості питання виховання підлітків відповіла тренер Яніна Немая під час лекції « Діти модифікації 2.0.». Покоління Z прийшло в цей світ разом з новими технологіями, претензіями на яскраву індивідуальність та з власною думкою.  Дорослі кажуть, що вони якісь «не такі», помішані на «лайках», не живуть в реальному світі, не вміють спілкуватися, не визнають авторитет дорослих. За словами тренера, батькам важливо розібратися, якими є установки та цінності їхніх дітей, адже без цього не вдасться знайти з ними порозуміння. Пані Яніна поділилася своїми знаннями і досвідом. На конкретних прикладах тренерка пояснила, як саме варто вести діалог з дітьми і підлітками покоління Z.

Дивитись на світ очима фотографа відвідувачів фестивалю закликала Ганна Литвиненко, яка раніше працювала арт-куратором у SLAVA FROLOVA – GROUP.  «Я щиро закохана в фотографію. Для мене вона є окремим світом в мистецтві», – зізналася пані Анна. Під час заняття відома фотомайстриня поділилася секретами, як бачити кадр, як розподілити акценти і продумати композицію, як грамотно використовувати світлові інструменти, щоб отримати дорогоцінні три секунди уваги.

Чому так важливо пізнавати світ та інші культури у подорожах – наступна тема розповіді Ганни Литвиненко. «Подорожі неймовірно розвивають наш мозок, дозволяють бачити життя незамиленим оком, – закликала  пані Ганна до подорожей.  – Важливо не просто мандрувати самим, але брати в подорожі дітей. У нових умовах ви потоваришуєте краще, ніж у звичній домашній обстановці». Лекторка апелювала до власного досвіду і захопливо розповіла про пригоди, які пережила разом з донькою-підлітком під час спільної подорожі до Латинської Америки. За словами пані Ганни, подорожі зближують членів родини і дають змогу відчути себе єдиною командою.

Дорога із музею веде в казковий світ з Татусею Бо

На чарівній галявині на червоних килимах розташувалися маленькі казкарі. Відома дитяча письменниця і блогерка Татуся Бо пропонує дітям скласти свою казкову історію і дати життя казковим героям.  Дитяча уява малює барвисті картини полювання злісного журавля на маленьку жабку. Але хіба ж можна таке допустити?! 

  Нам треба виманити журавля з лісу! – пропонує білявий хлопчик.

  Давайте заквакаємо! – подає голос дівчинка поряд з ним.

І галявина заходиться дзвінкоголосим дитячим кваканням.

Але якби ж то все було так просто! З дерева треба швидко зняти дівчинку Ельзу, поки ще ліс не поглинула нічна темрява.

Починається жваве обговорення. Планів порятунку безліч. Як вибрати найкращий варіант, щоб жабка була в безпеці, а Ельза повернулася до батьків?

Хлопчики найкраще розбираються в техніці і вони добре знають, що найшвидше до лісу прилетить літак!

  Але ж у нього може закінчитися пальне, і що ви тоді зробите?! – розхвилювалися дівчатка. – Давайте скажемо журавлю, що так не можна. Хай він прилетить і врятує Ельзу!

Присоромлений дітьми журавель визнає свої помилки,  мириться із жабкою, а дівчинку погоджується повернути батькам.

 Чим закінчується наша казка? – грайливо запитує Татуся Бо, явно задоволена творчістю дітей.

  Вечіркою! Танцями! – вигукують діти.

Веселі діти, зворушені батьки і натхненна Татуся Бо покидають казкову галявину. Всі герої врятовані, добро перемогло зло! Треба поспішати творити його в реальному житті. Поруч з галявиною – різноманітні активності. І можна самому намалювати журавля, Ельзу на дереві, або вирізати з картону полохливу жабку під лопухом.

Театр під звуки вестерну на Старокиївській горі

Шалений сеанс музичної терапії недільної обідньої пори отримали діти та дорослі на дитячому святі Rockit!Weekend. Дитячий інклюзивний театр Perfeco in Kilaba з міста Вишгорода на Київщині завдяки звукам і ритмам занурив усіх в атмосферу вестерну. Барабани, дудки, маракаси, труба та інші інструменти дивовижно поєднувались з дитячими голосами. Всі дружно вони створили музично-театральну композицію, яка викликала щирі емоції та усмішки в кожного, хто спостерігав за нею. А що вже казати про самих учасників! Їхні очі сяяли від захоплення успіхом команди, а сам номер двічі викликали «на біс»!

58375922 1066216956920955 7426651899698348032 n

 

Не приховувала своїх емоцій другокласниця Тома, яка вперше потрапила в Національний музей історії України. Дівчинка вважає, що не тільки музей цікавий для неї, але й вона сама є цікавою для музею. «Я вчуся в музичній школі. Ви ж слухали, як я граю на трубі? А ще я ходжу на гімнастику і можу швидко виконувати різні вправи. Колись я знову приїду в Київ і покажу вам»,  – твердо пообіцяла Тома співробітникам музею і подарувала незрівняну посмішку.

Малі програмісти створюють свою гру на гаджетах

Сучасні технології присутні скрізь, тому на дитячому святі  Rockit!Weekend діти не тільки малювали, будували і грали в театрі, але й опановували ази технічної грамотності. Фахівці KidIT провели для дітей майстер-клас із візуального програмування. Озброївшись планшетами, діти розкривали в собі нові таланти. Завдяки спеціальній програмі, вони створювали гру або навіть мультфільм.

 

58383839 1066212513588066 3538886299798732800 n

 

 

«Я почав створювати свого героя. Тут у мене є такий пензлик, яким я його намалюю і дам назву, – пояснює чотирирічний Богдан, вправно орудуючи новітньою програмою. – Мій герой буде супергероєм. Він навчиться літати в минуле і привезе старі речі в цей музей, щоб люди знали, як було колись давно, коли на землі жили динозаври».

Пані Ніна, мама Богдана, задоволена активністю сина і вірить, що завдяки таким фестивалям її син розвине свою фантазії і мислитиме креативно.

Слава Фролова про підсумки дитячого свята у співпраці з НМІУ:

«Для нас особливо важливо, що такий захід, як дитячий фестиваль, відбувся саме на території музею. У такий спосіб ми долучилися до того, щоб відчинити двері цієї установи для ширшої аудиторії, для сімей з дітьми.  За два дні – суботу і неділю – багато людей побачили, що в музеї є суперові дитячі екскурсії, цікаві квести. Дитині вже не треба просто ходити залами і намагатися щось зрозуміти у важкому для дитини контенті. Національний музей історії України пропонує сприймати інформацію у формі гри, і це допомагає дитині дізнатися щось нове, не помітивши важкості інформації.  Музей справді має успіхи у цій царині. А ми зі свого боку радіємо, що всі разом – наша команда, музей і відвідувачі – пішли на такий експеримент.  Вважаю його дуже вдалим і переконана, що нам треба продовжувати співпрацю з НМІУ і надалі. Музейні напрацювання і наш досвід у проведенні дитячих заходів – це подвоєні зусилля, спрямовані на майбутнє дітей»

Фотозвіти з події: Вуличні активності, Події в музеї

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь