Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Дитяче свято творчості, креативу й хорошого настрою Rockit!Weekend! на Старокиївській горі

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Сьогодні увесь день на Старокиївській горі лунав дитячий сміх і веселий галас. На території та в стінах Національного музею історії України відкрився  Rockit!Weekend!, проект SLAVAFROLOVAGROUP за підтримки НМІУ.

Фестиваль малюнків на асфальті, великодні майстер-класи від клубів дитячого розвитку столиці, арттерапія, ігри на відкритому повітрі, а також знайомство і надихаюче спілкування з собаками-терапевтами для діток із особливими потребами та всіх охочих.  А для дорослих – зустріч із Ігорем Кондратюком про розвиток талантів дітей, лекції та дискусії, зокрема з такої актуальної для суспільства теми  «Як дефіцит художньої та культурної освіти позначиться на наших дітях завтра?» (за участі Лариси Мудрак, Ольги Шишлової, Анни Кушнерук, Наталії Шульги, Олега Дерев’янка).

Національний музей історії України вперше приймає у себе такий великий яскравий захід для дітей та їхніх батьків. Генеральний директор НМІУ Тетяна Сосновська зізнається, що радо прийняла пропозицію Слави Фролової провести Rockit!Weekend! в музеї.

«Нам дуже хотілося створити свято. В українській традиції дітям на Вербну неділю, на Великдень завжди робили подарунки. Це наш подарунок їм. Особливо приємно, що Rockit!Weekend! – чудовий захід для всіх, що враховано потреби діток із інвалідністю. Нам лестить, що Слава Фролова запропонувала провести його на території НМІУ».

Пані Тетяна переконана, що це прекрасна можливість популяризувати музей: «Адже ті, хто сьогодні зайде до музею,  ще не раз сюди повернуться. Зрештою, популяризувати історію це не тільки висвітлювати певні історичні події, а й переконати дорослу людину і дитину, що в неї є своя особиста історія, історія її життя, історія її родини, яка тепер буде пов’язана і з приємними емоціями від свята на Старокиївській горі, з нашим музеєм».

За її словами, майбутнє має той музей, де лунає дитячий сміх і куди радо йдуть діти.

Автор ідеї Rockit!Weekend! Слава Фролова розповідає, що захід покликаний допомогти дітям і дорослим зрозуміти одне одного.

«Я з власного досвіду знаю, як  це непросто, бо сама була дуже творчою індивідуальністю і мені дуже хотілось бути почутою і прийнятою. Але дорослий світ не приймав мене такою. Наш проект покликаний побудувати місток порозуміння між  дорослими і дітьми. Це дуже важливо в сучасному світі, де діти, не отримуючи розуміння і підтримки батьків, утікають в віртуальний світ, в інтернет. З одного боку, інтернет це круто, це великі можливості, з іншого – це й великі ризики для дітей. Тому треба будувати цей діалог».

Слава Фролова вважає, що дітей важливо зацікавлювати мистецтвом, культурою, навчати їх креативному мисленню, це – місія проекту.

«Ми також боремося зі стереотипом, що є здібні, а є нездібні діти. Це стереотип, проти якого я борюся. Ми наголошуємо, що є непідхожа дитині методика, вчитель, який може бути дуже талановитим і розумним, але не підходити саме цій дитині. Але немає нездібних дітей», – каже Слава.

Очільниця команди SLAVAFROLOVAGROUP жартує, що прагнула наповнити статечний НМІУ творчим хаосом, привабити в музей якнайбільше дітей, тих, хто буде історію писати і творити в майбутньому.

Якщо у вас не випала нагода відвідати Rockit!Weekend! сьогодні, у вас є можливість зробити це завтра. Чекаємо вас в НМІУ з дітками і хорошим настроєм J!

ПРОГРАМА ROCKIT!WEEKEND!

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь