Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

26 квітня у НМІУ відбулася інтерактивна зустріч «Молодь етнічних спільнот: ідентичність та інтеграція в громадянське суспільство України»

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

ФОТОЗВІТ

26 квітня у НМІУ відбулася інтерактивна зустріч «Молодь етнічних спільнот: ідентичність та інтеграція в громадянське суспільство України» у межах проекту «Молодь. Музей. Громадянське суспільство».

Зустріч присвятили пошукові виходу з проблеми: внаслідок тривалої роз’єднувальної політики Російської імперії, а згодом СРСР, етнокультурні спільноти часом досі орієнтуються не на Київ, а на Москву. І продовжують перебувати у віртуальному просторі іншої держави. Через освітні і творчі проекти музейники можуть запросити молодь переорієнтуватися на працю задля своєї країни, на розвиток власної етнокультурної групи і української держави. Тому учасникам для обговорення НМІУ запропонував такі питання: яким чином музей як сучасний освітній осередок може посприяти інтеграції молоді етнокультурних спільнот в українське суспільство? Як сучасний український музей може висвітлювати історію і культуру етнокультурних спільнот у контексті загальноукраїнської історії? Яку участь може брати молодь в оновленні експозицій музеїв України та висвітленні історії і культури етноспільнот?

З вітальним словом до учасників зустрічі звернулася Генеральний директор НМІУ Тетяна Сосновська. Директор запросила всіх до співпраці. Віце-президент Конгресу національних громад України Йосиф Зісельс у своєму виступі наголосив, що відновлення ідентичності після століть колоніального статусу не може відбуватися надто швидко. Він, зокрема, зазначив, що Майдан 2013–14 рр. був протестом щодо спроби Януковича повернути українську націю, яка вже стала повертатися до європейських цінностей, до «радянської» ідентичності.

Завідувач відділу ХХ ст. НМІУ Олександр Іщук розповів присутнім про участь представників різних народів в українському визвольному русі. Провідний науковий співробітник Музею історії міста Києва Віталій Нахманович проаналізував стан висвітлення історії етнічних спільнот у музеях та запропонував реальні сучасні можливості популяризування надбання через виставки, віртуальні експозиції та освітні проекти. Начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України Микола Ляхович нагадав про можливість державного фінансування молодіжних проектів.

Участь в обговоренні взяли представники Центру досліджень визвольного руху України, представники департаменту культури КМДА, керівники етнокультурних товариств, асоціацій та об’єднань, працівники національних та столичних музеїв і заповідників, викладачі ВНЗ, історики, громадські діячі, працівники дитячого міжетнічного табору «Джерела порозуміння» («Джерела толерантності») та інші.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь