Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

АНОНС: НМІУ презентує нову парадигму декомунізованого «осередку ідентичності» на прес-конференції «НМІУ – МУЗЕЙ ДЛЯ ЛЮДЕЙ. НОВА МУЗЕЙНА ФІЛОСОФІЯ», 18 квітня

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

ПРЕС-АНОНС

Національний музей історії України презентує нову парадигму декомунізованого «осередку ідентичності» на прес-конференції «НМІУ – МУЗЕЙ ДЛЯ ЛЮДЕЙ. НОВА МУЗЕЙНА ФІЛОСОФІЯ»

18 квітня, за місяць до Міжнародного дня музеїв, в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться прес-конференція,  де працівники одного з провідного музею України  поділяться досвідом, як з «музею минулого століття» за два роки зробити «музеєм ХХІ століття». Адже з 2015 року до сьогодні заклад  активно розвивається, набуваючи європейського обличчя. Серед найперших досягнень: україноцентричний підхід в щоденній діяльності музею, актуалізація питань сучасності як запорука виховання  само ідентичності у кожного відвідувача, робота з молоддю як інвестиція в майбутнє, нагальність створення нового музейного продукту та успішність його втілення як необхідна умова пожвавлення музейного життя. Музей декларує та успішно втілює нову філософію – «Музей працює заради відвідувачів», яка змінює усталені акценти музеєзнавства та робить пріоритетними потреба та запити спільноти.

Учасники прес-конференції не оминуть і проблем, з якими зіткнувся музей в процесі свого оновлення. Зокрема, журналісти отримають пакет документів про діяльність музею, нові проекти та програми, висновки перевірки фінінспекції та аудиту, кількість звільнених та зарахованих  на роботу співробітників, інфографіку про результати роботи музею за 3 роки.

Учасники прес-конференції:

  • Микола Княжицький – народний депутат України 7-го та 8-го скликання, голова Комітету з питань культури і духовності
  • Катерина Смаглій – директор Київського офісу інституту Кеннана, національний кореспондент Європейського музейного форуму в Україні
  • Ігор Гирич – доктор історичних наук, головний редактор журналу «Пам'ятки України»
  • Тетяна Сосновська – генеральний директор Національного музею історії України
  • Кирило Галушко – кандидат історичних наук, керівник проекту «Lікбез»
  • Юрій Макаров – журналіст, оглядач часопису «Український тиждень»
  • Олександр Зінченко – історик, публіцист, автор і ведучий проекту «Розсекречена історія» UA:Перший, співзасновник найбільш популярного українського сайту про минуле «Історична правда»

Початок прес-конференції о 12:00.

Адреса: вул. Хрещатик, 2.

Телефон для довідок: 098 763 39 37 (Леонід)

 

https://drive.google.com/open?id=0B7oZEegxtCnhU2M0STZnb3RxZzA

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь