Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

З шиком і в ритмі джазу: показуємо, як на території музею відбувався Велопарад дівчат

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

У суботу, 7 серпня, з оглядового майданчика біля Національного музею історії України — МІСТ стартував щорічний Велопарад дівчат #KyivCycleChic. Подію проводять удесяте. Кілька сотень учасниць зібралися на Пейзажній алеї та під звуки джазу вирушили у велокруїз центром Києва. Завершилася подія також джазом і пікніком на галявині біля Пейзажної алеї.

Мета велопараду — продемонструвати, що поїздки на велосипеді можливі з будь-якої нагоди і в одязі на будь-який смак, не обов’язково спортивному. Цьогорічне гасло події: «Більше жінок на велосипедах — більш безпечне місто для всіх».

Організатором Велопараду дівчат у Києві є U-Cycle (громадська організація «Асоціація велосипедистів Києва»). Це експертна членська громадська організація, яка розвиває сталу міську мобільність і велотранспорт, а також виступає за безпеку руху. 

За словами організаторів, на маршруті Велопараду дівчат-2021 вперше — реальна велоінфраструктура, яка почала з’являтися в центрі міста із 2020 року й була ключовою вимогою всіх попередніх велопарадів дівчат у Києві. Також учасниці події спростовували стереотипи про те, що велосипедна їзда — це лише спортивна практика, а типовий велосипедист — чоловік у спортивній формі.

Власне, CycleChic (Сайкл Шик) перекладається з англійської як «велосипедний шик». Організатори параду зазначають, що цей стиль вуличної моди виник у Європі на противагу велосипедному спорту, через який велосипедну їзду почали сприймати як таку, що потребує спеціального спорядження, і тому доступну не для всіх. СycleChic акцентує на велосипедній їзді як на повсякденній справі. Рух покликаний переосмислити велосипед як практичний засіб пересування, що полегшує життя.

Якщо ви теж хочете влаштувати публічну подію на території МІСТ або в його стінах, про умови партнерства можна дізнатися за посиланням. Також свої пропозиції можете надсилати за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
    

   

ФОТОЗВІТ

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь