Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

14 березня – День добровольця. НМІУ вітає українських добровольців!

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Сьогодні, 14 березня, Україна відзначає День українського добровольця.

Цього дня, 5 років тому, з Майдану для проходження, злагодження та підготовки вирушив перший склад першого батальйону добровольців. Створення добровольчих загонів демонструвало рішучість Майдану боротися за свободу України.

Період правління проросійського уряду Віктора Януковича призвів до того, що наша держава на початок 2014 року опинилася в умовах майже повністю зруйнованої системи управління силовими структурами. Ситуацією скористалася Російська Федерація, яка впродовж лютого-березня окупувала Кримський півострів. Одночасно з кримськими подіями агресор активно перекидає до східних та південних регіонів України диверсантів, які разом з місцевими колаборантами почали захоплювати державні будівлі та приміщення силових структур. У цей надзвичайно складний період величезну роль зіграв добровольчий рух. Навесні 2014 року люди, не чекаючи повісток, масово приходили до військкоматів. Навіть відсутність нормального екіпірування та транспорту не завадила створенню десятків добровольчих підрозділів у квітні-травні 2014 року. Переважно на шкільних автобусах, у формі та бронежилетах, придбаних волонтерами, зі зброєю ще радянського виробництва, бійці добровольчих формувань вирушали на лінію зіткнення.

Добровольчий та волонтерський рух продемонстрували, що українці можуть об’єднуватися і давати гідну відсіч ворогу. Завдяки мужності та патріотизму добровольців вдалося зупинити ворога і переозброїти армію.

17 cічня 2017 року Верховна Рада України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України постановила відзначати День українського добровольця 14 березня. Саме цього дня близько 500 добровольців з Самооборони Майдану вирішили стати резервістами Національної Гвардії України та прибули на полігон Нові Петрівці, ставши першим добровольчим формуванням. Згодом вони прийняли присягу, та відбули на Схід України.

У найстрашніший і найвідповідальніший час добровольці показали, що Україна не здається і здатна дати відсіч агресору. Своєю звитягою вони стали прикладом справжніх воїнів, основою нового українського війська.

Дякуємо за мужність всім добровольцям і зокрема нашим колегам, співробітникам НМІУ, які в найвідповідальніший момент пішли захищати мир і спокій України.

Бажаємо вам та вашим родинам здоров'я, наснаги, добробуту та душевної рівноваги!

Слава Україні! Шана її героям! Вічна пам'ять загиблим!

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь