Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

З вуст Цариці – про скіфські таємниці

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

ФОТОЗВІТ

У неділю, 3 лютого, філія Національного музею історії України – Музей історичних коштовностей України запросив відвідувачів на театралізовану екскурсію «Таємниці степових курганів».

Просторами загадкової Скіфії гостей повела велична Цариця, яка колись володіла безкраїми українськими степами. Відвідувачі з перших вуст почули про звичаї, вірування та сакральні обряди цього народу.

Оповідь розпочалася з екскурсу в історію Великої Скіфії, розповіді про кордони цієї держави та заняття її жителів. Потім Цариця оповіла, як проводжають скіфів на зустріч із богами і познайомила з особливостями поховального обряду скіфського вождя. Шляхетна скіф’янка Таміс поділилася секретами, що приховуютьукраїнські «степові піраміди» – кургани. Від зали до зали відвідувачі милувалися скарбами скіфських володарів – жіночими та чоловічими прикрасами, амулетами, посудом. Скіф’янка переконувала, що її народ не потребував скіфського письма, адже степовики здавна користувалися своєю системою символів.

Особливо вразили відвідувачів розповіді про скіфський обряд побратимства та про покарання скіфів у випадку порушення їхніх звичаїв.

Наприкінці екскурсії Цариця привідкрила для гостей таємницю пекторалі – найвишуканішої скіфської прикраси, знайденої відомим українським археологом Борисом Мозолевським.

Театралізована екскурсія зібрала відвідувачів різного віку. Пані Маріанна викладає на кафедрі туризму одного з київських вузів. На екскурсію прийшла з двома синами та мамою. Їхня родина – із Глухова на Сумщині – міста зі славною історією та багатою культурною спадщиною. Старший син мріє стати археологом і радісно повідомив, що влітку навіть знайшов одну старовинну монету.

«Екскурсією про скіфів захоплена вся наша родина. Це цікаво, пізнавально, надихаюче, – ділиться враженнями відвідувачка. – Крім того, викладаючи студентам, хочу знати всі новації, завдяки яким успішні київські музеї привертають увагу широкої аудиторії». На думку пані Маріанни, екскурсія з театралізованими елементами працівникам МІКУ вдалася, і вона надалі слідкуватиме за пропозиціями цього музею.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь