Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

А Анонси

Previous Next

«Мазепа. Хроники православного шляхтича». Презентація нової книжки Тетяни Таїрової 12 жовтня

Відома дослідниця Гетьманщини Тетяна Таїрова презентує свій перший художній твір. Жанр пригодницької новели дає змогу читачам дізнатися науково достовірну інформацію, занурившись у атмосферу 17 століття.

Події твору відбуваються у 1674 році. У новелі йдеться про важливий і драматичний епізод у долі майбутнього гетьмана України Івана Мазепи. Змальований період відомий як Руїна — трагічна доба в історії козацької України, що супроводжувалась розколом Гетьманщини, кривавими міжусобицями та боротьбою за владу. Тетяна Таїрова не ставить і не вирішує наукових завдань, але дозволяє замислитися про непрості питання далекі від історії.

Книжка «Мазепа. Хроники православного шляхтича» виходить у видавництві Laurus і розрахована на широкий загал читачів. Мова видання — російська.

Дізнатися більше про новинку можна 12 жовтня на презентації у Національному музеї історії України — МІСТ. Учасники зустрічі: Тетяна Таїрова (авторка), Поліна Лаврова (видавчиня), Федір Андрощук (генеральний директор МІСТ).

Зустріч відбудеться у лекційному залі на третьому поверсі Національного музею історії України (вул. Володимирська, 2).

Початок події о 16:00. Тривалість — півтори години.

Вхід безкоштовний за умови попередньої реєстрації.

Про авторку

Тетяна Таїрова-Яковлєва — російська історикиня, докторка історичних наук, відома дослідниця Гетьманщини, директорка Центру вивчення історії України історичного факультету Санкт-Петербурзького державного університету. Наставниками пані Тетяни були — Омелян Пріцак, Федір Шевченко, Микола Ковальський, Джордж Гаєцький.

Про видавництво Laurus

Видавництво спеціалізується передусім на книжках для університетського середовища, для допитливих і мислячих людей. Напрями: гуманітаристика, академічна періодика, мемуаристика, есеїстика, художня проза. Laurus створює та підтримує мистецькі, культурні та соціальні проєкти. Також видавництво підтримує молодих авторів(-ок), дизайнерів(-ок), художників(-иць), тож кожні два роки видає дебютні для них книжки.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь