Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

А Анонси

Previous Next

20 вересня відбудеться Дитячий день «Як писали до появи алфавітів?»

Осінь – найкращий час для отримання нових знань та вражень. А що може бути краще за активне пізнання чогось нового у позитивній атмосфері дитячих днів у Національному музеї історії України?

Ми розпочинаємо серію авторських освітніх дитячих програм «Магія символів», присвячених історії писемності та розвитку писемної культури на українських землях. Проведуть їх науковці музею, куратори виставки «Homo scriptor. Людина, яка пише» – Олексій Савченко та Володимир Колибенко.

«Магія символів» містить три програми, які проводитимуться щомісяця протягом цієї осені:

  • Вересень. «Як писали до появи алфавітів?» – під час цієї програми юні дослідники помандрують у дописемні часи, де спробують зрозуміти, як давні люди зображали світ навколо себе, передаючи власні думки та враження через відстань і час, а також як їм у цьому допомагали предмети, піктограми й символи.
  • Жовтень. «Майстерня Нестора» – під час цієї програми дітей проведуть цікавим та багатогранним світом писемної культури наших (і не тільки) предків. Учасники заходу приміряють на себе різні образи творця текстів українського середньовіччя – літописця, дипломата, купця, ремісника. А ще дізнаються про те, що прилади й матеріали для письма розповідають ученим про свою епоху.
  • Листопад. «Козацька канцелярія» – програма, присвячена історії козацьких писарів – спільноті, без якої важко уявити повноцінне існування Війська Запорозького. Під час цього заходу діти зануряться в середовище творців текстів козацької доби, а також оволодіють основами мистецтва скоропису, дізнаються, як писарі підбирали прилади для письма та виготовляли чорнило за давніми рецептами.

Кожна із програм циклу є самодостатньою та завершеною, тож можна обрати для себе ту епоху, яка найбільше до вподоби!

Розпочнемо із заходу «Магія символів. Як писали до появи алфавітів?», який відбудеться вже цієї неділі, 20 вересня, о 12.00.

Ця програма йде першою, адже поява писемності – одна із найважливіших подій в історії людства, що назавжди змінила світ і дала змогу передавати інформацію на небачені відстані. Писемність не виникла з появою людства, але стала важливою частиною його існування, без якої ми вже не уявляємо свого життя.

Вікова категорія: 7–14 років.

Вартість – 200 грн. Тривалість 2 години.

У зв'язку з епідемічною ситуацією кількість місць обмежена, тому квитки бажано викуповувати наперед. Квитки можна купити в касі музею (з 10 до 17:00, щодня) або КУПИТИ КВИТОК ОНЛАЙН.

Просимо піклуватись про своє здоров'я і приходити до музею у масках.

Додаткова інформація за телефоном (044) 278 48 64.

Адреса Національного музею історії України: м. Київ, вул. Володимирська, 2. 

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь