Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

А Анонси

Previous Next

Теми екскурсій вихідного дня на 27 та 29 квітня

Екскурсія вихідного дня зазвичай відбувається у музеї на вихідних о 13:00. Це чудова нагода з користю відпочити на вихідних, відвідати музей та дізнатися нові цікавинки з історії своєї Батьківщини.

Оскільки неділя 28 квітня є Великоднем, і музей не працюватиме, екскурсія вихідного дня відбудеться у понеділок, 29 квітня. І, оскільки, це буде останній понеділок місяця, вхід 28 квітня до музею буде .

27 квітня, в суботу,відбудеться екскурсія «Християнство за перших руських князів». Наприкінці Х ст. християнство стає єдиною релігією на теренах Русі. Літописи розповідають красиву і дещо опоетизовану історію про тяжку долю християн Х ст., про зіткнення представників різних релігій, вагання київського князя у виборі нової віри, і врешті про його хрещення та хрещення всієї країни, що відбувалося подекуди не без застосування сили. Водночас матеріальні рештки, які б могли пролити світло на те, як саме відбувався цей процес, як з появою нової релігії з’являлися перші муровані храми, поширювалися нові традиції та ритуали, є вкрай нечисельними та інколи дуже несподіваними за своїм походженням. Сучасні дослідники мають відповіді на окремі питання, проте часто вони породжують ще більші загадки щодо середньовічної історії наших земель.

Розмова йтиме про ті нечисельні артефакти, що дозволяють побачити, як саме нова релігія заміщувала поганські вірування, і наскільки інколи це був тривалий та непростий шлях на східнослов’янських землях.

Проведе екскурсію, старший науковий співробітник відділу найдавнішої та середньовічної історії України Володимир Колибенко.

У понеділок, 29 квітня, запланована екскурсія «На світанку історії», яка перенесе вас у минуле, на мільйон років тому, у епоху зародження людства, коли первісна людина відокремилася від тваринного світу, і, намагаючись вижити у надскладних умовах серед безкрайніх неосвоєних територій, навчилася перемагати наймогутніших тварин того періоду – мамонтів – за допомогою лише знарядь з каменю та кістки. Про безцінні реліквії, про перші винаходи, про первісне мистецтво та релігію наших пращурів ви почуєте… і навіть побачите… під час нашої екскурсії.

Проведе екскурсію, старший науковий співробітник відділу найдавнішої та середньовічної історії України Микола Беленко.

Адреса Національного музею історії України: вул. Володимирська, 2.

Вартість екскурсій є звичайною - 20 грн + вхідний квиток до музею (50 грн – повний, 30 грн – для школярів/студентів/пенсіонерів). У понеділок платити за вхідний квиток буде не потрібно. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном (044) 278-48-64.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь