Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Колекція музею поповнилася прапорами, які об'єднали українців усього світу

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

ФОТОЗВІТ

 

Українці з понад 20-ти країн світу завітали в Національний музей історії України в день національного прапора. Вони урочисто передали до музейної колекції три прапори, підписані українцями у різних країнах світу.

Один із прапорів побував у країнах Європи: Великій Британії, Франції, Португалії, Іспанії, Греції, Туреччині, Болгарії, Австрії, Швейцарії, Естонії, Фінляндії, Латвії, Литві, Польщі та багатьох інших. Другий прапор подорожував США, Канадою, Аргентиною, Австралією та іншими країнами і континентами. Третій - прапор кримсько-татарського народу, також підписаний у різних країнах.

Акція мала на меті показати все розмаїття української діаспори, об'єднаної любов'ю до батьківщини та прагненням зберегти свою унікальну національну ідентичність.

У кожній країні місцеві українці залишали свої підписи на прапорі, ніби передаючи вітання українцям інших країн і всьому світу. Ініціативу започаткувала українська громада Ірландії. Її представники першими поставили свої підписи і відправили прапори мандрувати світом.

- Підписи на цих прапорах, зібрані в різних куточках світу, свідчать про бажання українців гуртуватися, щоби й надалі допомагати матері-Україні, — сказав ініціатор акції, голова Асоціації українців Ірландії Микола Круцик.

Стефанія Тисариро з української громади в Австралії, повідомила, що на її континенті прапор перебував два тижні: «На площах, у церквах, в українських домівках — усюди українці гордо ставили підписи на прапорі, засвідчуючи, що і на чужині ми, як тільки можемо, боремося за Україну”.

Звільнений з полону наприкінці 2017 р. український військовослужбовець Микола Голод і представники волонтерських організацій подякували представникам української діаспори за систематичну гуманітарну допомогу, яку вони передають в Україну для бійців АТО, дітей та вдів загиблих воїнів.

Підписані прапори представники українських діаспор передали в руки трьох наукових співробітників НМІУ, які ще нещодавно воювали в АТО, - Сергія Носачова, Андрія Гуменюка та Богдана Скопненка. Віднині ці знакові символи української солідарності зберігаються у фондовій колекції головного історичного музею України.

— Прапори посядуть гідне місце у фондовій колекції нашого музею, будуть належним чином зберігатися. А отже їх і впізнаватимуть наші діти і внуки, — запевнив Сергій Носачов. Окремо увагу історик звернув на прапор кримського-татарського народу, який нагадує нам про наших братів і сестер в окупації і є символом того, що Крим обов'язково повернеться до складу України.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь