Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

5 музеїв Києва, які варто відвідати кожному

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Афішовий портал ufest.in.ua склав список музеїв Києва, які варто відвідати кожному, аби збагатити свої знання і розширити горизонти, пізнавши глибше історичне минуле своєї держави. Кожен із них – скарбниця унікальних експонатів, що відображають важливі епохи становлення української культури та державності.

 

Національний музей історії України

 

Якою бачили Україну більшість з нас? Час, коли дорогами вже їздили машини, у квартирах з’явилися телевізори, пральні машини, а вулиці були вмощені бруківкою та асфальтом. А якими були перші жителі України? Що вони їли, де жили? Яким був їхній побут та улюблені заняття? І головне – як це все змінювалося?

Усі віхи історії зібрані тут у вигляді експонатів. Знаряддя праці трипільців, а трохи далі – пропагандистські плакати часів Радянщини, середньовічні обладунки та матеріали часів Ярослава Мудрого. Звісно, гуляти залами музею буде набагато цікавіше в компанії екскурсовода, адже він любить розповідати не лише про предмети за склом, а й згадувати різноманітні незвичні історії, що ставалися з нашими предками.

Адреса: м. Київ, вул. Володимирська, 2
Графік роботи: щоденно з 10 до 18 (каса з 10.00 до 16.45)
Ціна: 50 грн.
Сайт: 
https://www.nmiu.com.ua/

 

Музей історичних коштовностей України

Хто з нас не любить коштовності? Як вони заманливо сяють! Якщо ви теж належите до людей, які не можуть спокійно пройти повз таку красу, завітайте до цього музею. Фонд установи зберігає 56 тисяч експонатів різних епох! Коштовності з’їжджалися сюди із 20 міст колишньої УРСР. Експозиція наразі є найбільшим зібранням Східної Європи. 200-річна праця археологів міститься у стінах однієї будівлі!

Тут можна побачити багато прикрас, розкішного одягу, ритуальних речей. Частина робіт була виконана ще майстрами скіфів, сарматів та давніх слов’ян. Дивно, але за такий довгий період вироби не втратили свого «товарного вигляду». Головна гордість музею – зібрання прикрас «Скіфське золото» та його перлина – пектораль з кургану Товста могила.

Адреса: м. Київ, вулиця Лаврська, 9, корпус 12 (на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника).
Графік роботи: щоденно, окрім понеділка, з 10.00 до 16.45.
Ціна: 50 грн.
Сайт: 
http://miku.org.ua

 

Музей Української революції 1917-1921 років

Про повстанський дух нашого народу можна писати легенди. Йому присвячено багато творів та розповідей, повістей та переказів. Відкриття музею було приурочене до знаменної події – 90-річчя Акту Злуки Західно-Української Народної Республіки і Української Народної Республіки – день, коли вся територія нашої держави нарешті стала одним цілим. Експозиція музею присвячена одному з найбільш непростих періодів історії держави. 4 роки, а стільки подій, стільки змін влади, стільки сварок та пролитої крові. Що залишилось недомовленим у підручниках про УНР, гетьманство, Директорію, Центральну Раду? Вінець експозиції – оригінал 4 Універсалу – документа, який свого часу проголосив незалежність України.

Адреса: м. Київ, вул Володимирська, 57
Графік роботи: пн-пт, з 10.00 до 17. 00
Ціна: безкоштовно.
Сайт: 
https://muzejunr.io.ua/

 

Victoria Museum

Ви ж знаєте, що мода розвивається за синусоїдою? А це означає, що колишні тренди рано чи пізно повертаються. В цьому приватному музеї вам розкажуть про стиль та елегантність, а також про моду міст XIX–XX століття. Що з чим одягали? На яку подію можна було вдягнути багатоярусне плаття, а куди вистачало і звичайного повсякденного вбрання? Які тканини були в фаворі у модельєрів, які аксесуари?
Музей привертає увагу не лише своїми експонатами, але й зовнішнім оздобленням. Оь де панує справжнє XXI толіття. Нотки стилю витримані до останнього закуточка, аби-як вдягнутися не дозволяють собі ні екскурсоводи, ні решта персоналу.

Адреса: м. Київ, пров. Бутишева, буд. 23
Графік роботи: вт-сб, з 11 до 19
Ціна: 130 грн.
Сайт: 
https://victoriamuseum.com.ua/

 

Літературно-меморіальний музей-квартира П. Г. Тичини

Одна людина, а стільки талантів, стільки натхнення! Павло Тичина зміг написати твори, що подолали віки історії. Його творчості та творчому шляху тут присвячено цілих два поверхи. Атмосфера витримана до найменших подробиць: кабінет, покої, музичні інструменти, фото, картини, навіть накритий стіл, який ніби припрошує випити запашного чаю. Справді, складається враження, що поет ось-ось вийде з-за стіни та привітає гостей. Окрім того, в музеї постійно відбуваються різні культурні події: музичні вечори, церемонії нагород, читання віршів, буккросинг та багато іншого.

Адреса: м. Київ, вул. Терещенківська, 5
Графік роботи: пн-пт, з 9 до 17
Ціна: залежить від події
Сайт: 
http://tychynamuseum.com.ua/

Двері музеїв завжди відкриті та радо чекають на своїх відвідувачів. Заходьте, точно не пожалкуєте!

Дізнавайтесь першими про найцікавіші події на сторінці порталу ufest.in.ua. Актуальна афіша Києва та України, концерти та вистави, а також цікаві новини сфери культури зібрані саме тут!

 

Використано фото з таких джерел: uk.wikipedia.org?, destinations.com.ua, kyiv.man.gov.ua?, kidsvisitor.com, kiev.zagranitsa.com

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь