Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Пожежники-рятувальники відвідали Історичний музей напередодні Дня захисника України

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

ФОТО

Пожежники-рятувальники відвідали Історичний музей напередодні Дня захисника України
12 жовтня з нагоди Дня захисника України в Національному музеї історії України відбулося урочисте зібрання пожежників-рятувальників столичної Служби порятунку 101, які служили в зоні проведення АТО.

Столичні рятувальники відвідали в Історичному музеї екскурсії, на яких дізналися про історію України 1917–22 років, а також про зброю з колекції НМІУ від давнини до сучасності.

«Ми вирішили для наших співробітників організувати свято до Дня захисника України в Національному музеї історії України не випадково. Насамперед у головному управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у місті Києві хотіли вийти зі звичайних кабінетів і провести для хлопців неординарний захід. Дехто з рятувальників уперше в житті побував у музеї. Екскурсії у музеї, особливо про зброю, стали для них приємним сюрпризом», – розповів головний фахівець управління персоналом ДСНС України у Києві Олег Черняускас.

За його словами, наразі у пожежних частинах Києва працює 42 учасники бойових дій АТО, 32 з них прийшли працювати у ДСНС після фронту.

Під час зібрання заступник начальника Головного управління ДСНС України у Києві Юрій Некоз та голова Ради ветеранів Головного управління ДСНС України у Києві Геннадій Писаренко привітали рятувальників зі святом і вручили бійцям грамоти, нагрудні знаки та подяки за службу. Грамоти отримали і співробітники НМІУ Андрій Гуменюк, Богдан Скопненко та Максим Осипенко, які служили в АТО.

Чоловіки, котрі після служби в гарячих точках на передовій стали рятувальниками-пожежниками, зізналися, що єдине, про що вони сьогодні мріють – щоб бойові дії на Донбасі закінчилися, і всі повернулися живими. Також пожежники наголосили, що дуже важливо, аби про учасників бойових дій пам’ятали і дуже добре, що 14 жовтня зробили державним святом.

Пожежники із великою зацікавленістю відвідали екскурсію про зброю, яку для них провів науковий співробітник музею, учасник АТО Максим Осипенко. Він розповів, що є археологом за фахом, та коли прийшла біда в Україну, багато його друзів пішли воювати. Максим Осипенко не міг залишатися осторонь і теж пішов служити на Донбас. Сьогодні в постійній експозиції НМІУ є бронежилет, який Максимові передали волонтери. Під час екскурсії він наголосив на тому, як обладунки української армії удосконалилися за останні роки і цьому підтвердженням є його далеко не найлегший і застарілої моделі бронежилет.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь