Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

В музеї презентували альбом «Станіслав Дрокін: ДНК автора»

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

28 липня в Музеї історичних коштовностей України, філії Національного музею історії України, презентували альбом «Станіслав Дрокін: ДНК автора». Подія відбулася в рамках персональної виставки авторських ювелірних творів Станіслава Дрокіна, що відкрилася в музеї 1 червня.

Альбом двомовний, його основу складають роботи ювеліра. У виданні розміщені стаття кураторки виставки, відгуки про митця від його колег та експертів з різних країн світу. Також опубліковані статті пана Станіслава, одну з них він виголосив під час наукової конференції в МІКУ.

Від початку цього року старша наукова співробітниця музею Ірина Удовиченко досліджувала творчість харківського художника-ювеліра Станіслава Дрокіна – визнаного у світі митця, переможця міжнародних та українських ювелірних конкурсів. За результатами дослідження була відкрита виставка.

«Щоб матеріали виставки не загубилася в інформаційному цунамі сьогодення, ми почали роботу над підготовкою до публікації матеріалів. Тож представлене сьогодні видання – це ще одна міцна цеглина в культурне явище, яке ми називаємо ювелірним мистецтвом України», - пояснила кураторка виставки Ірина Удовиченко потребу такого альбому.

Станіслав Дрокін подякував керівництву музею, дослідниці його творчості та кураторці виставки Ірині Удовиченко за злагоджену роботу над виставкою та допомогу в підготовці альбому, в якому представлені його роботи. «Виставки сучасних ювелірів у Музеї історичних коштовностей України засвідчують високий рівень українського ювелірного мистецтва. Бажаю, щоб наступні майстри-ювеліри також взяли цю високу планку» , - сказав пан Станіслав.

«Наше мистецтво недооцінене у світі, невідоме для більшої частини. Музей історичних коштовностей рухається у правильному напрямку, регулярно організовуючи виставки сучасних митців. Своїми витонченими роботами Станіслав Дроків популяризує нашу державу, показує приклад іншим художникам і ювелірам, як робити українське мистецтво впізнаванішим», - наголосила під час відкриття директорка Національного музею українського народного декоративного мистецтва Людмила Строкова.

З новим творчим здобутком Станіслава Дрокіна привітали голова Спілки ювелірів України, член Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Дмитро Видолоб, директор гемологічної компанії "Центурі" Юрій Курелюк, професорка КНУ ім. Т. Шевченка Тетяна Артюх, художниця-ювелір Тетяна Калюжна, завідувачка відділу просвітницько-наукової роботи Музею книги і друкарства України Ольга Зайченко.

Запрошуємо оглянути виставку «Станіслав Дрокін: ДНК автора» в Музеї історичних коштовностей України. Триватиме вона до 1 серпня цього року.

  

ФОТОЗВІТ

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь