Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

На території музею відбувся концерт музики з історією

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

У неділю, 13 червня, на галявині біля Національного музею історії України (МІСТ) можна було почути старовинні псальми, канти, історичні пісні, пісні-марші ХХ століття, солоспіви сучасних композиторів у супроводі кобзи, народної та академічної бандури, колісної ліри тощо. Музика лунала в межах благодійного мистецького проєкту «Парнасу пресвітлеє коло» студії при Національній заслуженій капелі бандуристів України імені Георгія Майбороди.

Цей мистецький проєкт існує п’ятий рік. Завдяки йому можна почути різні, зокрема рідкісні, жанри української музики, а також дізнатися про давні музичні інструменти українців. Один із напрямків роботи студії при капелі бандуристів передбачає відтворення музики XVII—XVIII століть в Україні на історичних музичних інструментах: старосвітських кобзі та бандурі, колісній лірі, сопілці. Музиканти спираються на звукозаписи кобзарів, здійснені на початку ХХ століття Климентом Квіткою, Лесею Українкою, Опанасом Сластіоном, Філаретом Колессою, Миколою Лисенком, Порфирієм Демуцьким. Також у студії звертаються до друкованих джерел із нотними зразками пісень із польових звукозаписів етномузикологів.

Музею приємно підтримати такий проєкт. Адже програма «Парнасу пресвітлеє коло» відкриває маловідомі сторінки історії української музики. Проєкт допомагає усвідомлювати українську музику як унікальну та водночас — як частину європейської музичної культури.

На концерті можна було почути молодих виконавців, студентів і випускників студії при капелі: Вікторію Шинкаренко, Тетяну Куцько, Михайла Гречкина, Тетяну Васильченко, Арсена Тітенка, Надію Курочку, Дениса Калгіна, Ельчіна Садаєва, Катерину Остапчук, Марію Хиренко. Керівник — Тетяна Лобода.

Якщо ви теж хочете влаштувати публічну подію на території МІСТ або в його стінах, про умови партнерства можна дізнатися за посиланням. Також свої пропозиції можете надсилати за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь