Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

На вас чекають скарби: як музей допомагає школярам проводити дослідження

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Національний музеї історії України багато років співпрацює з Київською Малою академією наук учнівської молоді. Наші співробітники допомагають школярам проводити перші серйозні дослідження, музейні експонати стають темами наукових робіт. Нещодавно ми вчергове домовилися про партнерство на наступні п’ять років, а генеральний директор НМІУ Федір Андрощук отримав відзнаку амбасадора Київської МАН. Її вручили завідувач відділення історії Київської Малої академії наук учнівської молоді Софія Сивенко та очільниця секції археології відділення історії Київської МАН Олена Кухарська.

 

Таку відзнаку отримують найкращі випускники Київської Малої академії наук учнівської молоді, вона приурочена до десятиріччя організації в статусі комунального позашкільного навчального закладу. Взагалі історія установи сягає 1947 року.

Федір Андрощук є випускником секції археології відділення історії Київської МАН. Так само у багаторічної керівниці секції Олени Кухарської навчалися свого часу співробітники музею Сергій Діденко та Ірина Костюк.

«У музеї наші МАНівці проводили дослідження, тут відбувалися цікаві практикуми зі спеціалістами, квести, екскурсії, ми брали участь у конференціях, школярі захищали свої наукові роботи. Експонати ставали темами для досліджень, музейні науковці консультували наших учнів», — перераховує Софія Сивенко.

Карантин не зупинив співпрацю. Минулої осені Київська МАН влаштувала онлайн-квест «Загублений паспорт», присвячений Михайлу Грушевському. Важливу роль у змаганні мав закордонний паспорт українського історика, публіциста та політика, що зберігається в колекції музею. А переможці пройшли інтерактивний квест безпосередньо в НМІУ: школярі шукали таємні знання, золото та інші скарби. 

Відділення історії Київської МАН складається з п’яти секцій: історія України, всесвітня історія, етнологія, історичне краєзнавство та археологія. Слухачі кожної з них мають фаховий інтерес до роботи в музеї.

«На всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України найпопулярніші напрямки — історія України та всесвітня історія, шкільні предмети. Щодо решти секцій часто спостерігається спадковість: батьки, які займалися в цих секціях, приводять своїх дітей. Я сама є випускницею гуртка археології, саме першого його випуску — згадує Софія Сивенко. — Це цікава практика: експедиції, розвідки, поїздки, профорієнтація та потужна підготовка до дорослого життя. В Олени Миколаївни Кухарської є сильна археологічна школа, її випускники працюють по всьому світу, продовжують теми, які починали ще на заняттях у секції».

Музей і Київська МАН планують раз на місяць проводити онлайн-екскурсії або інші активності. Також ми чекаємо зустрічей в офлайні — коли буде послаблено карантинний режим. Нагадаємо, що музей радий співпраці зі школами та іншими навчальними закладами. Ми залюбки поділимося знаннями про скарби, які зберігаємо.

Джерело фото: Київська МАН учнівської молоді

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь