Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Президент Литви на виставці у Вільнюсі оглянув артефакти із зібрання НМІУ

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Президент Литовської Республіки Гітанас Наусєда у вівторок, 22 вересня, відвідав у Вільнюсі виставку «Цивілізації України. Від культури Трипілля, скіфського золота до Майдану». Нагадаємо, що в Музеї ужиткового мистецтва і дизайну – філії Литовського художнього музею, в межах згаданої виставки експонується понад 80 оригінальних артефактів із зібрання Національного музею історії України та філії НМІУ – Музею історичних коштовностей України. Вони ознайомлюють литовську аудиторію з багатовіковою історією та культурою нашої держави від мідно-кам’яної доби до нещодавніх революційних подій на київському Майдані.

Директор Литовського національного художнього музею Арунас Гялунас особисто представив Президентові ЛР Г. Наусєді та присутнім гостям експонати цієї унікальної виставки, присвяченої історії України. Під час візиту до музею Президент ЛР підкреслив важливість знань про витоки України, її історію та культуру, адже ця інформація, за словами Г. Науседи, дозволяє краще зрозуміти важливих партнерів у регіоні.

У заході, що відбувся в супроводі Посла України в Литовській Республіці Володимира Яценківського, також взяли участь куратор виставки Скайстіс Мікульоніс, заступник міністра культури ЛР Гінтаутє Жемайтітє, головний зовнішньополітичний радник Президента ЛР Аста Скайсгєрітє, голова групи освіти, науки і культури Офісу Президента ЛР, радник Йоланта Карпавічєнє, голова Української громади Литви Наталія Шертвітєнє, настоятель Церкви Пресвятої Трійці м. Вільнюса о. Миколай Руслан Козелківський, діячі української громади.

Національний музей історії України має великий досвід організації міжнародних виставкових проектів. Виставка в Литві – чудовий приклад співпраці між литовським та українським національними музеями.

Виставка «Цивілізації України. Від культури Трипілля, скіфського золота до Майдану» проходить під патронатом Президента України Володимира Зеленського та Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди. Її приурочено до 30-ї річниці відновлення незалежності Литви, що відзначається 11 березня. Експозицію відкрили фактично за кілька днів до оголошення карантину, коли всі музеї на тривалий час були зачинені для відвідувачів. Втішає, що виставку продовжили до 25  жовтня і нині її активно відвідують.

Оскільки артефакти із зібрання Національного музею історії України мають велику історико-культурну цінність, виставку охороняють добровольці Союзу литовських стрільців.

    

Світлина зі сторінки посольства України в Литві

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь