Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

У музеї відбувся семінар «Під Покровом Божої Матері – до свободи і незалежності»

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

З нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва та Дня створення УПА в Національному музеї історії України в четвер, 10 жовтня, почав роботу семінар «Під Покровом Божої Матері – до свободи і незалежності». Організаторами заходу є Всеукраїнська громадська організація «Спілка офіцерів України» та Національний музей історії України за участю Міністерства оборони України та Міністерства молоді та спорту України.

Вітаючи учасників, почесний голова Спілки офіцерів України, капітан 1-го рангу Євген Лупаков подякував керівництву музею за нагоду провести семінар у провідній музейній установі України. «Наш захід відбувається напередодні великого релігійного свята  –Покрови Пресвятої Богородиці. Тепер це свято є Днем УПА, українського козацтва та святом всіх оборонців України. Ми зустрілися в чудових апартаментах Національного музею історії України, де розповідають про довгий шлях українців до незалежності», – підкреслив Лупаков.

Вчений секретар НМІУ, кандидат історичних наук Сергій Купрієнко привітав учасників семінару та побажав плідної роботи. «Сьогодні захисники України піднесені на найвищий суспільний щабель. Ми завжди раді бачити вас в нашому музеї, завданням якого, зокрема, є висвітлення ролі оборонців України в нашій історії. Досліджуйте і розповідайте іншим, які цінності мали люди, котрі боролися за Незалежність», – сказав Сергій Купрієнко.

Учасники семінару обговорили роль козацтва в українській національній та територіальній консолідації, значення діяльності УПА в здобутті незалежності України, а також нові виклики у збереженні незалежності, на які відповідають Збройні сили України. 

Про торговельну політику Коша Нової Січі у 1730–1740 рр. як продовження традицій економічної політики Богдана Хмельницького розповів кандидат історичних наук, науковий співробітник відділу пізньосередньовічної, ранньомодерної та нової історії України НМІУ Анатолій Бараннік.

Виставково-експозиційна діяльність як інструмент реконструкції радянських міфів про Другу світову війну була темою доповіді провідного наукового співробітника відділу історії України ХХ ст. НМІУ, кандидата історичних наук Богдана Скопненка. Науковець ілюстрував її виставковим проектом «Україна: кривавий шлях. 1939–1945», куратором якого він є. Учасники заходу мали нагоду ознайомитися з досвідом Національного музею історії України, зокрема, у висвітленні військової історії від найдавніших часів до сьогодення.  

Почесний голова Спілки офіцерів України Євген Лупаков подарував Національному музею історії України добірку історичних видань про події Майдану та російсько-української війни, яка триває.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь