Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Презентація Програми імені Фулбрайта в Національному музеї історії України

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

ФОТОЗВІТ

В понеділок, 18 червня, в Національному музеї історії України пані Вероніка Алексанич презентувала Програму імені Фулбрайта. Координаторка програм обміну для науковців ознайомила з можливостями, які надає Програма в Україні та детально розповіла про умови участі в конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій для навчання, стажування та проведення досліджень в університетах США.

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США та адміністрована Інститутом міжнародної освіти (IIE), цьогоріч святкує століття свого заснування. Нині вона посідає чільне місце у системі міжнародної освіти та успішно діє в понад 160 країнах світу.

Пані Вероніка закликала науковців і музейників шукати шляхи для реалізації своїх професійних амбіцій в ширшому середовищі. Програма імені Фулбрайта в Україні дає для цього чудові можливості. У її межах з 1992 року більше 1000 українців навчалися, стажувалися, проводили дослідження у США, а понад 700 американців викладали в українських вищих навчальних закладах і займалися науковою працею.

«Міжнародна освіта уможливлює подолання географічних кордонів, сприяє взаємопізнанню і взаєморозумінню між людьми, спонукає до співтворення заради всієї громади», – наголосила координаторка програм обміну для науковців Програми імені Фулбрайта в Україні.

Детально Вероніка Алексанич розповіла про вимоги до претендентів та про основні етапи відбору. Окремо вона зупинилася на спільноті фулбрайтівців та заснованій у 2013 р. громадській організації «Українське Фулбрайтівське коло». До нього входять такі відомі українці як Оксана Забужко, Юрій Андрухович, В’ячеслав Брюховецький, Віктор Єленський. Пані Вероніка запросила відвідати сторінки Фулбрайтівських вісників, розміщених на інтернет-сторінці Програми www.fulbright.org.ua
Презентація привернула увагу науковців та працівників музейної галузі міста Києва. Під час зустрічі вони цікавилися у пані Алексанич критеріями відбору кандидатів, термінами подання заявок на конкурси та формою звітності про участь у Програмі.

«Презентація в Національному музеї історії України свідчить про те, що українські музеї щораз більше цікавляться Програмою, а Програма, відповідно, також зацікавлена в розвитку цієї сфери. Переконана, що це взаємне зацікавлення в майбутньому виллється у взаємне збагачення. Ми є відкритими для представників різних сфер, – говорить координаторка програм обміну для науковців Програми імені Фулбрайта в Україні. – Музейництво є ділянкою, яка потребує розвитку, а Національний музей історії України є добрим майданчиком для впровадження таких змін. Тому я вдячна за можливіть презентувати тут Програму, щоб зацікавити представників музейної сфери брати участь у конкурсах».

Вероніка Алексанич зізналася, що зацікавлення Програмою з боку українських музейників зростає з року в рік. «Раніше часто траплялося, що представники музейної сфери не були впевнені у своїх знаннях англійської. Подолати цей мовний бар’єр було досить складно. Але сьогодні, я вважаю, щоб заявити про себе, англійська мова має бути присутня. Інша причина – невпевненість, закоріненість в локальних проблемах, що не дозволяли людині вийти за межі свого звичного середовища. Думаю, що зараз працівники музейної справи, зокрема співробітники Національного музею історії України, мають неприховане правдиве бажання професійно зростати і проводити зміни на краще», – переконана пані Вероніка.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь