Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Музейні інтерактиви для київських школярів

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Про українську минувшину співробітники Національного музею історії України розповідають не тільки у стінах музею, але й під час виїзних екскурсій.

Національний музей історії України вже не перший рік співпрацює з Управлінням освіти Шевченківської районної держадміністрації в місті Києві. Влітку екскурсоводи музею проводять виїзні заняття в літніх шкільних таборах. Особливо популярними є такі теми, як «Герб міста Києва», «Прадавні ігри», «Українське лицарство», «Як стати козаком». Філія НМІУ – Музей історичних коштовностей пропонує виїзну інтерактивну програму «Від скарбнички до скарбниці». Виїзні заняття проводять досвідчені екскурсоводи НМІУ Людмила Кушнір, Ганна Овчаренко, Оксана Терещук, Ольга Бєлопольська.

Цього тижня з виїзним інтерактивним музейним заняттям «Прадавні ігри» завідувачка екскурсійного відділу НМІУ Людмила Кушнір завітала у Спеціальну загальноосвітню школу «Надія». Діти з порушеннями інтелектуального розвитку в інтерактивній формі ознайомилися з історією іграшок та стародавніх настільних ігор. Після розповіді про те, з яких матеріалів виготовляли іграшки, в які настільні ігри грали на території України та які ігри були запозичені з Месопотамії й Африки, діти жваво цікавилися копіями артефактів, виготовленими науковцями НМІУ. Школярі залюбки грали в ігри «Млин» та «Мехен», реконструйовані музейниками. Заняття було проведене на благочинних засадах.

Про прадавні ігри пощастило дізнатися також учасникам літнього дитячого табору Центру розвитку дитини і сім’ї «Європейський».

Насичену програму учням Середньої загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 146 м. Києва запропонувала екскурсовод НМІУ Ганна Овчаренко під час інтерактивного заняття «Українське лицарство». Діти ознайомилися з історією козацтва та побутом козаків. На занятті вони спробували відчути себе гетьманом, сотником та полковником. Програма завершилася рухливими іграми, конкурсами з подарунками і козацькими розвагами. Після перегляду слайд-шоу із зображеннями експонатів зі збірки НМІУ дітей так зацікавили музейні артефакти, що вони неодноразво перепитували: «Так де там ваш музей?».

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь