Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

У музеї відбулась науково-практична конференція до 120-річчя Національного музею історії України «Історія формування колекції»

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

23–24 травня в Національному музеї історії України тривала робота науково-практичної конференції до 120-річчя Національного музею історії України «Історія формування колекції».

На захід прибули науковці з Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Державного архіву Київської області, Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України, КНУКіМ, Харківського Національного університету ім. В.Н. Каразіна, Київського Національного торговельно-економічного університету, Київського міжнародного університету, Одеського археологічного музею, Державного дендрологічного парку «Олександрія», Бердянського краєзнавчого музею. Відомий мистецтвознавець Дмитро Степовик мав доповідь про історичну тематику в творчості українського графіка Василя Лопати.

Інтерес в учасників науково-практичної конференції викликали доповіді наукових співробітників Національного музею історії України. Завідувач відділу науково-видавничої діяльності Олена Попельницька розповіла про металеві католицькі хрести XVIII–XIX ст. у зібранні НМІУ. Доповідь наукового співробітника Вадима Арістова – «Дажбог XV ст.: з історії давньоукраїнської антрогонімії та теонімії». Невідомим спогадом про Миколу Біляшівського з архіву ВУАН заінтригував науковий співробітник відділу пізньосередньовічної, ранньомодерної та нової історії України Ярослав Затилюк. Доктор істричних наук Максим Яременко ознайомив з невідомим фрагментом архіву Роменської протопопії в колекції НМІУ. Завідувач сектору декоративно-ужиткового мистецтва науково-дослідного відділу збереження фондів НМІУ Олена Шевченко розповіла про документи з історії створення Київського музею старожитностей і мистецтв з київських архівів.

Про екслібриси нумізматичних видань з книгозбірні НМІУ повідомили провідний науковий співробітник сектору нумізматики НМІУ Андрій Бойко-Гагарін та провідний бібліотекар Лариса Дідора. Науковий співробітник Наталя Кошова мала доповідь про екслібриси-печатки із зображенням тризуба 1917–1921 рр. Архівно-слідча справа на Гната Колцуняка була темою доповіді старшого наукового співробітника Тамари Куцаєвої та провідного бібліотекаря Лариси Дідори.

Також в науково-практичній кнференції взяли участь науковці НМІУ Марина Стрельник, Олександр Іщук, Олександр Кучерук, Юлія Осташевська, Андрій Гуменюк, Богдан Скопненко, Олексій Савченко, Анатолій Бараннік, Олена Походяща, Юрій Полідович, Ірина Удовиченко, Сергій Шаповал, Аліна Понипаляк, Ірина Костюк, Тетяна Форманюк та ін.

Фотозвіт: День перший, День другий

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь