Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

Previous Next

Таємниці українських дворянських родів у Національному музеї історії України

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Суботнього вечора 30 березня під час театралізованої екскурсії «Таємниці українських дворян», яка вже стала традиційною в музеї, сама муза Кліо прийшла розповісти учасникам дійства історії злетів і падінь, родових проклять та пристрасного кохання відомих українських шляхетних сімейств, зокрема, Тарновських, Терещенків, Галаганів. У мерехтливому світлі каганців, що наповнив зали Національного музею історії України загадковими тінями, перед очима відвідувачів оживали постаті українських дворян.

Яким було життя української еліти XVIII– початку XXстоліття? Цих засновників бізнес-імперій, нуворишів, котрі здобули величезні статки завдяки цукровому буму та змогли купити собі дворянські титули, власників палаців, колекціонерів антикваріату, щедрих меценатів та їхніх друзів – письменників, поетів, художників?

Качанівка, Сокиринці, Яготинська резиденція Розумовських – родові гнізда українських дворян відкрили свої таємниці відвідувачам НМІУ.

«Дуже крута ідея екскурсії з ліхтариками! Мені так сподобалось, що ми б із задоволенням послухали і подивились іще. Екскурсія дуже гарно продумана. Щоправда, хотілося б краще роздивитися експонати, які нам показували під час екскурсії, та персонажів, з якими ми зустрілись. А взагалі класно! Приємно, прикольно, по змісту дуже цікаво. Музею респект!» – кажуть по завершенню екскурсії історики за фахом Марія та Оля.

Своїми враженнями також ділиться киянка Людмила, котра раніше відзначала в музеї день народження своєї дитини і прийшла за новою порцією емоцій.

«Чудова пізнавальна екскурсія. Я навіть шкодую, що не взяла з собою дитину! Почула багато нового і вважаю, що вам треба зробити продовження екскурсії, додавши історії й інших українських дворянських родів. Наприклад, цікаво було б цікаво послухати про родину Ханенків. Тобто є куди розвиватись тематично. І я щиро дякую Національному музею історії України за те, що ви робите такі цікаві й потрібні екскурсії », – захоплено додала пані Людмила.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь