Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

Н Новини

«Дивосвіт Трипілля» відкрився для відвідувачів НМІУ

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Таємнича трипільська культура завжди викликає велику цікавість у відвідувачів музею. І цієї неділі, попри морозну погоду, на екскурсію вихідного дня «Дивосвіт Трипілля» завітало кілька любителів давньої історії.  

Вони захоплено слухали розповідь археолога Марини Стрельник, завідувачки відділу найдавнішої історії України, про цю енеолітичну культуру, археологічні пам’ятки якої знаходять на території всієї Правобережної України.

Загально відомо, що трипільці були землеробами. Проте мало хто знає, що саме трипільці винайшли квас, що вони полюбляли пиво, тримали домашню птицю і харчувались, які і українці ще сто років тому, переважно кашами. 

Марина Стрельник розказала також про загадкові біноклеподібні посудини, що стали одним із найбільш упізнаваним символом трипільців. До сьогодні вчені сперечаються про їхнє призначення. Різноманітні – великі і маленькі, з отворами й без – ці загадкові посудини представлені в експозиції музею. Окрасою експозиції є також великий зерновик із красивим орнаментом – глиняна посудина, в якій трипільці зберігали зібране зерно. Цей експонат має складну долю: в часи ІІ Світової війни його вивезли в Німеччину, але згодом повернули до України. Реставраторам знадобилось майже 5 років, аби з черепків скласти і відтворити первісний вигляд цього непересічного експоната.

 

011

 

За цікавими розповідями швидко минула година екскурсії. Відвідувачі не поспішали відпускати Марину Стрельник, засипавши наостанок її своїми питаннями. Серед них і киянин Олег із сином. Вони прийшли, щоб дізнатись більше про давню культуру і не залишилися розчарованими, адже екскурсія була дуже насиченою.

До речі, екскурсії про трипільську культуру археолог Марина Стрельник проводить регулярно, тож слідкуйте за нашими анонсами і приходьте за новими знаннями й емоціями в Національний музей історії України!

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь