Щодня  10:00 - 18:00
 Каса: до 17:00 

 м.Київ
 вул. Володимирська, 2 
 (044) 278 48 64

А Анонси

Previous Next

Як історичні артефакти стають експонатами. Головний історичний музей України розкриває таємниці

18–19 листопада 2018 року Національний музей історії України запрошує зазирнути за музейні лаштунки та ознайомитися із творчим процесом побудови трьох виставкових проектів разом із кураторами та слухачами освітнього проекту «Школа музейних лідерів».

На ІІІ-ій сесії освітнього проекту Національного музею історії України «Школа музейних лідерів», що проходить за підтримки Українського культурного фонду, молоді музейники застосовуватимуть на практиці набуті знання, зокрема, у сфері музейного дизайну, промоції, командної роботи над творчими проектами. Досвід самостійної роботи зі створення виставок у НМІУ дозволить випускникам Школи з новими силами й ідеями втілювати виставкові проекти у своїх музеях.

Для вас це нагода побачити процес експозиційної роботи всередині одного із провідних музеїв України. Це унікальна можливість поспілкуватися під час активного творчого процесу із молодими музейниками, які прагнуть модернізувати музейну сферу, наповнити її новими сенсами. А також змога почути думку молодих фахівців, чи потребує українське суспільство таких змін і чи готове прийняти осучаснення музеїв.

Учасники Школи музейних лідерів долучаються до створення виставок:

«Традиція і стиль. До 220-річчя заснування Києво-Межигірської фаянсової фабрики» – виставка, присвячена українській кераміці, що за якістю не поступається славетним англійським фаянсовим виробам. Фабрика проіснувала менш ніж століття, за її вишуканими виробами ще з початку ХХ століття почали полювати антиквари. Одна з найповніших і найцікавіших колекцій межигірської кераміки зберігається у фондах НМІУ, тепер помилуватися нею зможуть усі охочі;

«Сонце на намисті. Дукач» – виставка, що розповість про українські традиційні прикраси дукачі, без яких не обходилася жодна красуня. Вони правили за обереги і водночас свідчили про майновий статус її власниці, передавалися у спадок. Надзвичайно яскраві й різноманітні: золоті, срібні, мідні, з вушками, бантами і без них, західноєвропейські, російські, польські монети, – запрошуємо поринути у світ українських дукачів.

-«ГолодоМор» – виставковий проект, присвячений пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років. Історичні артефакти – документи, світлини, побутові речі, розповідають моторошну історію геноциду українців, здійсненого тоталітарним комуністичним режимом. Виставка оформлена пронизливими полотнами відомого українського художника Валерія Франчука.

Відкриття виставкових проектів «Традиція і стиль. До 220-річчя заснування Києво-Межигірської фаянсової фабрики», «Сонце на намисті. Дукач», «ГолодоМор» відбудеться 20 листопада.

Контакт: Валентина Янчук, 096-281-82-85

Школа музейних лідерів – освітній проект Національного музею історії України, створений за підтримки Українського культурного фонду. Покликаний формувати музейних лідерів нової генерації – сміливих, креативних, неординарних фахівців культурно-освітнього простору. Мета проекту: сформувати середовище активних молодих музейників, які в своїх регіонах стануть модераторами створення нової парадигми музеєтворення. Всі подробиці про Школу та її діяльність на сайті: http://sml.nmiu.com.ua.

Український культурний фонд – державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, відповідно до чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.

Пошук по сайту

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новини

Анонси

Експонат Тижня

logo

КОНТАКТИ:

Тел:

 +38 044 278 48 64

Запобігання корупції

Виконуючим обов’язки уповноваженої особи з питань запобігання корупції в Національному музеї історії України є провідний фахівець з антикорупційної діяльності – Базиленко Олег Анатолійович.

 dovira@nmiu.org

 вул. Володимирська, 2, м. Київ, 01001

Приєднуйтесь